Subscribe:

27 May 2009

Busy Melanda...

2-3 arini kebizian telah melanda aku sampai nak update blog pun tertunda..ni belum ada anak lagi nih..hehe..tapi mummy Yaeesh sempat update blog even dah ada Yaeesh kan..kena berguru nih...last week aku balik kampung pastu nak amik feel balik dr kg lama plak..badan cam penat giler..padahal time g PL aritu boleh plak update..confuse2..hehe..untuk minggu ni je macam2 yang berlaku...pagar umah tumbangla,gas abesla dan apa lagi ek?...cam 2 perkara je...takla banyak mana nani...nak dijadikan citer...aritu kontraktor dah datang survey umah utk repair apa yang rosak and bocor...survey punya survey macam2 nak kena repair..tapi takpe sbb owner umah yang bayar kat kontraktor bukan aku...aku kena bayar sewa cam biasa je...dah inform yang pagar umah aku tu tunggu masa nak tumbang..tup2 pas kontraktor balik je esoknya arwah dah pagar aku....cepat2 aku contact company yang handle umah aku tu soh repair pagar...gelabah gak diorang...maka dengan cepatnya kontraktor datang repair...credit to Miss Azura (kalau dia bacala blog aku ni),owner umah aku yang berada kat KL, kontraktor yang akan merepair umah aku dan kepada yang terlibat dalam agenda ini..huhu...

Tentang gas plak boleh dia abes tengah aku masak sup..tapi dah nak masak..sib baik sempat masak2 menu utama, kalau tak makan nasi je la ek sayang...kat umah aku tu beli stok dapur sampai berbulan2 tahan..almaklumla dok 2 orang je...masak pun cam main2 je sebab sikit..alhamdulillah pas kawen ni macam2 resepi aku cuba..yang jadi testernya sapa lagi kalau bukan my hubby..macam2 gak komen yang aku dengar daripada dia..tapi dia makan gak..memula dulu aku pun tak sangka yang aku boleh masak..kalau kat umah tu,adik aku yang slalu masak2 ni...bab2 mengemas umah memang boleh serah kat aku je...memang sume barang aku kemas...kalau masuk pertandingan umah paling cantik dan kemas mesti umah aku yang menang...tak caya tanya hubby aku...kalau dia tersepahkan barang je siap-sediala untuk mendengar dj radio ni bersuara..huk..huk..huk..so,skang ni dah pandai da dia kemas barang2..aik,cam panjang plak story aku..

Weekend ni ada banyak program gak...sabtu ni ada Karnival ICT..sekolah aku telah dilantik untuk menjaga network...tak susah pun just wat 2 pc boleh main game yang sama dalam 1 masa...simple je kan..sib baik tak soh aku wat yang lagi update...kena study semula ni...aku yang dilantik sebagai assistant guru ict kenala bertungkus-lumus dalam karnival ict sabtu ni...pastu ari ahad ada autoshow kat senai plak..kat angsana pun ada gak tapi kitorang tak join sebab bahagi2 la...so,kalau ada masa jomla kita berjumpa di senai..tempatnya aku terlupa plak...kepada bakal pengantin (Ciare,Bae) yang akan melangsungkan perkahwinan Selamat Pengantin Baru...selamat menempuh alam perkahwinan..semoga kekal hingga ke akhir hayat...

2 comments:

mummYaeesh said...

uols dok jb celah mana yg smpai roboh pagar ni..hiks!

uols ni cikgu cikgi ek??mengajar katne??

klu nak tau rahsianye weols ni tak keje disamping ada maid..hik3!uols baru kawin ek??

Hanani said...

rumah yang nani stay tu perumahan lama dah..umah ni owner wat untuk investment..tu yang sampai roboh2 pagar2...nani cikgu tapi hubby bukan cikgu...kitorang ni baru kawen mummy...erm,apa rahsianya tak keje ada maid..bagila petua...

Post a Comment

TQ so much for the comment for my entry...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...