Subscribe:

12 July 2014

Rezeki ramadan 2014

Alhamdulillah, ramadan kali ini saya diberikan rezeki yang tidak diduga...in sha Allah Kasih dan Ammar akan dapat adik baru...Allah beri lagi setelah miscarriage setahun yang lepas...sangat tak terduga..

Memang ada plan nak tambah anak tapi tak sangka secepat ini..semoga saya lebih tabah jika alahan melanda...setakat hari ini setelah 8 minggu, alhamdulillah tiada lagi alahan di pagi hari cuma tekak terasa mual je...

Semoga dipermudahkan segalanya...kawan-kawan doakan saya ye..

06 July 2014

Set Kecantikan super duper menawan kalbu

Set Kecantikan yang menjadi rebutan ramai sempena nak raya ni...semua nak cantik flawless di hari raya...yang penting cantik semulajadi gitu...

Tak menang tangan nak melayan pm dan wasap semua dok tanya apa yang boleh hilangkan parut, cerah sekata, kecilkan liang roma, jerawat malu nak tumbuh....inilah jawapannya..sendiri dah cuba tu yang berkongsi dengan yang lain..memang best...



Taraaaaa....inilah SET KECANTIKAN GORGEOUS yang menjadi idaman setiap wanita ekslusif hanya dari Shaklee...



Gabungan ESP, VIVIX, Collagen Powder dan Sustained Released Vita C


Sila KLIK SINI untuk pembelian secara online..atau boleh hubungi saya untuk mendapatkan consultation secara ekslusif hanya dari saya pengedar sah shaklee anda...



Hanani
012 3485657
Email: hanani217@gmail.com











05 July 2014

Set Kehamilan terbaik dari Shaklee

Set hamil Shaklee kini menjadi pilihan kebanyakan ibu hamil masa kini. Kenapa agaknya jadi hot sangat:
Lengkap dengan semua zat yang diperlukan oleh ibu hamil
tahan berbulan-bulan
boleh dimakan bersama ahli keluarga
harga yang sangat berbaloi
semulajadi (bukan sintetik)
tidak memberi sebarang kesan sampingan
bonus kesihatan dan kecantikan extra
juga sesuai dijadikan set berpantangter
bukti selamat dan berkesan
~ Multivitamin(Vita-lea)  ~
mengandungi 12 vitamin dan 7 galian dan ianya lengkap dengan iron formula.Iron formula sangat penting bagi ibu yang mengadung dan menyusukan anaknya.Kekurangan iron boleh membuatkan si ibu lemah,mudah nak pitam atau pengsan,Hb rendah dan sentiasa kelihatan pucat lesu.
~ B Complex ~
Lengkap dengan 8B iaitu keperluan tubuh yang sempurna ke atas vitamin B.Suplemen B complex Shaklee mengandungi Folic acid,Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon .Vitamin B dikatakan sangat penting untuk pembentukan tulang tengkorak anak di dalam kandungan.
~ Vitamin C(Sustaine Realese Vita-C) ~
Sebiji vitamin C Shaklee bersamaan 7 setengah biji oren dan memenugi keperluan vitamin C minima tubuh kita iaitu 500mg.Ia sangat unik keran tidak mempunyai pewarna malah pengawet tambahan.Ianya adalah sustained realese dan akan digunakan secara berperingkat.
~ Kalsium(Ostematrix) ~
Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel dan pembentukan tulang bayi.Tidak mengandungi lemak berbanding ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu.Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna.membaiki ransangan urat saraf,mengelakkan kekejangan otot,sakit pinggng,lenguh-lenguh dan kebas kaki/tangan terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.
Set Asas untuk trimester pertama terdiri daripada:
Vitalea
B Complex
Vitamin C
Ostematrik
Set asas untuk trimester 2 & 3 terdiri dari:
Vitalea
B-Complex
Vitamin C
Ostematrix
Omega Guard
Manakala untuk mana-mana trimester anda boleh mengambil ESP (Energizing Soy Protein) sebagai tambahan, bekalan protein lengkap untuk kehamilan.
Ha, dah panjang lebar penerangan dari saya...tepuk dada tanya hati...yang penting sangat berbaloi.

KLIK SINI untuk pembelian secara online..semudah ABC..

atau boleh juga hubungi saya dengan sms/whatsapp,
Hanani
0123485657
Email: hanani217@gmail.com

29 June 2014

Mencari side income atau pasif income dengan mudah untuk jangkamasa panjang

Di Malaysia, ada hampir 30 juta rakyat. Tahukah anda, sebahagian besar daripada 30 juta rakyat Malaysia memilih untuk hidup biasa-biasa.

Mereka bergantung sepenuhnya kepada gaji yang mereka peroleh daripada kerja mereka.

Sebelum saya pergi lebih jauh, suka saya kongsikan dengan team MIS jenis-jenis ‘income’ yang boleh kita peroleh.

1. Main Income – Ini adalah sumber pendapatan utama dalam hidup kita.

2. Side Income – Ini adalah sumber pendapatan sampingan yang kita peroleh hasil daripada bisnes yang kita jalankan secara sampingan.

3. Pasif Income – Ini adalah sumber pendapatan yang kita peroleh hasil pelaburan yang kita jalankan.

Masalahnya, di Malaysia majoriti rakyat Malaysia hanya mempunyai satu sumber pendapatan sahaja iaitu daripada ‘Main Income’ sahaja.

Sebenarnya, bukan mereka tidak mahu mencari ‘Side Income’ atau ‘Pasif Income’. Tetapi majoriti rakyat Malaysia merasakan yang mereka ‘OK’ untuk hidup biasa-biasa.

Mereka Ok? ‘Oklah sangat……………….’

Jom, saya kongsikan dengan semua  mengapa kita semua perlu mencari ‘Side Income’ sebagai tambahan kepada ‘Main Income’ kita.

1) Sedarkah kita? Setiap tahun kadar inflasi di negara kita semakin meningkat. Nilai wang RM50 lima tahun yang lepas tidak sama dengan RM50 hari ini.

Dan nilai ini akan semakin menurun pada 5 tahun akan datang. Kita boleh bawa RM50 untuk pergi ke pasar malam 5 tahun lepas. Tapi, sekarang kita perlu membawa RM100 untuk membeli barangan yang sama.

Nilai wang semakin rendah.

Kadar peningkatan gaji kita mungkin tidak mampu menyaingi kepantasan kenaikan kadar inflasi.

Jika kita tidak bertindak, saya khuatir suatu hari nanti kita akan menyesal kerana kita tidak bermula hari ini.

2) Sekarang ini, keadaan ekonomi di Malaysia semakin meruncing. Nilai wang semakin mengecil.

Pada tahun 2015 nanti, akan bermula perlaksaan GST oleh kerajaan. Perlaksanaan GST ini pasti akan menaikkan harga KOS SEMUA BARANGAN di Malaysia.

Soalan saya, apakah persediaan kita untuk menghadapi GST ini?

Jika kita tidak bertindak sekarang, saya khuatir apabila sampai masanya nanti, kita akan mula tersepit akibat kekangan kewangan yang meruncing.

Mengapa tidak kita sediakan payung sebelum hujan.

3) Kos sara hidup sekarang semakin meningkat. Kadar tol naik, harga petrol naik, harga diesel naik, harga gas naik, tariff elekrtik naik, tariff air naik. Semuanya naik.

Yang tak naik mungkin satu saja. Iaitu pendapatan kita.

Jika u all perasan, semakin hari semakin ramai yang tersepit dengan hidup mereka hari ini.

Mengapa mereka tersepit? Kerana mereka tidak bertindak satu atau dua tahun yang lepas. Mereka memilih hidup biasa-biasa.

They just go with the flow.

Dan mereka mula merasai kesannya pada hari ini.

Sebab itulah saya ingin membuka minda u all untuk berubah ke arah hidup yang lebih luar biasa sekarang ini.

4) Kita perlu B.A.N.G.K.I.T sekarang ini. Kita mesti berani untuk berniaga. Kita mesti mula bertindak.

Sekiranya kita merasakan inilah masanya untuk kita berubah, kita mesti mula membuat keputusan.

Saya mencadangkan, jika kita langsung tak pernah berniaga, kita boleh mula belajar berniaga secara kecil-kecilan dahulu, dengan modal yang sangat minimum.

Dan kita perlu bermula sekarang.

Nak berniaga hari ini, tak sama macam nak berniaga dahulu. Sekarang kita lebih banyak peluang untuk berniaga.

Nasihat saya, buatlah apa sahaja perniagaan. Yang penting, kita belajar UNTUK MENGUBAH HIDUP.

5) Pesan Imam Hassan Al Banna. “Berniagalah Sekalipun Kamu Telah Kaya.”

Carilah pendapatan sampingan. Buatlah sebarang bentuk perniagaan.

Malaysia negara kita. Tempat tanah tumpah darah kita.

“Kita Tidak Berhak Menjadi Miskin. Kita Mesti Menjadi Kaya. Hidup Di Malaysia Tetapi Tidak Kaya Adalah Amat Malang.”

“Untuk Kaya, Kita Boleh Buat Dua Perkara. Pertama, Kita Mesti Bekerja Keras Agar Dapat Naik Pangkat Secepat Mungkin, Supaya Memperoleh Gaji Yang Lebih Besar."

"Jika Kita Tidak Mampu Melakukan Pilihan Yang Pertama, Kita Hanya Ada Pilihan Yang Kedua, Iaitu Berniaga.”

Ulang kaji kembali tips-tips yang telah saya berikan di dalam ebook ini.

Semoga, segala tips yang saya berikan ini dapat memberi motivasi dan inspirasi kepada semua.

Saya doakan, ‘u all Kaya dan Berjaya’.

“Alang Alang Hidup, Biar Jadi Kaya”

“Alang Alang Kaya, Biar Jadi Jutawan Bertakwa"

Hubungi saya jika berminat mencari samaada side income atau pasif income secara part time atau sepenuh masa..hanya bermodalkan rm65 untuk seumur hidup...

Hanani
012 3485657
Email: hanani217@gmail.com

Salam Ramadan

Salam Ramadan buat semua..

Saya mohon maaf jika ada terkasar bahasa dan terlanjur bicara di dalam kita bersahabat..semoga ramadan kali ini lebih bermakna dan dipermudahkan segalanya..Ameen

21 June 2014

Atasi masalah tinggi kolesterol secara semulajadi

Adakah anda salah seorang dari 6 juta warga Malaysia yang menghadapi masalah tinggi kolesterol? 😱😱

Jika anda mempunyai tinggi kolesterol:

💢risiko serangan jantung meningkat sebanyak 15.6%

💢risiko angin ahmar meningkat sebanyak 11%

💢risiko yang lebih ti ggi untuk tekanan darah tinggi, penyakit hati seperti hati berlemak dan masalah ketidakseimbangan hormon yang akan menjejaskan fungsi sensual.

Bertindak hari ini..Atasi masalah kolesterol anda secara SEMULAJADI dengan FITOSTEROL..dari mana nak dapatkannya secara semulajadi?

Dapatkan PHYTOCOL-ST ekslusif hanya dari Shaklee..macam mana nak dapatkan? Hubungi saya untuk lebih lanjut dan consultation akan diberikan sepenuhnya...

Hanani
012 3485657
SID id : 930632