Subscribe:

21 December 2013

Apabila Vivix atasi alergik pada badan

Alhamdulillah rasa syukur sangat kerana dengan izin Allah masalah alergik yang dialami oleh abah dapat diatasi selepas mengamalkan tonik ajaib Vivix ekslusif daripada Shaklee.

Masalah alergik abah ni baru juga dialami oleh beliau. Sebelum ni makan apa pun tak pernah ada masalah. Disebabkan umur semakin meningkat tiba-tiba je alergik tu datang.

Yang kesiannya bila malam-malam je mesti gatal-gatal ditambah dengan rasa miang menjelma. Bangunlah mak saya dikejutkan oleh abah minta sapukan ubat doktor dan bedak berubat. Yang lagi teruk siap keluar dalam hidung sekali. Abah bagitau doktor dah pesan kalau gatal-gatal tak hilang dan makin teruk kena ambil suntikan. Bila dengar macam tu je saya pun cepat-cepat dapatkan Vivix untuk abah. Ditambah lagi abah ada kencing manis. Apa guna saya sebagai seorang anak jika tak dapat bantu abah agar lebih sihat.

Lagi manis rasanya bila belikan abah Vivix dengan duit bonus Shaklee. Memang itu tujuan utama saya dalam berbisnes Shaklee ni. Memang akan saya peruntukan vivix tiap-tiap bulan untuk mak abah kerana saya ada seorang sahaja mak dan abah di dunia ini. Mereka dah berikan segalanya kepada saya selama ini sekarang masanya saya pula yang memberi kepada mereka.

Jika berminat hendak tahu lebih lanjut tentang tonik ajaib vivix ni, boleh hubungi saya samada SMS/WHATSAPP ye. Saya akan membantu seikhlas hati.

Hanani
012 3485657
Erti hidup untuk memberi.

18 December 2013

Perlu ke supplement untuk breastfeeding Mummy?

Soalan ni memang sangat famous di kalangan ibu-ibu menyusu.Ok, first sekali kita perlu tahu yang susu ibu dah lengkap dengan khasiat dan nutrisi yang diperlukan untuk tumbesaran baby...tu diaaa..dah ada jawapan.

So, supplement tak perlu lah ye?

Nanti dulu! Supplement yang kita ambil sebenarnya bukan untuk menambah khasiat susu ibu (sebab susu ibu Allah dah jadikan cukup sempurna) tapi untuk ibu menyusu tu sendiri.

Bayangkan apa yang kita makan sehari-harian? Adakah semuanya cukup lengkap?

Waktu kita menyusu..semua zat, nutrien, kalsium badan kita akan diserap untuk disalurkan ke susu ibu, jadi kalau kita tak ambik makanan tambahan badan kita akan kekurangan zat, nutrien, kalsium melainkan anda seorang yang boleh mengambil makanan lengkap dengan 12 vitamin dan 7 jenis galian yang diperlukan tubuh...Saya akui memang tak mampu nak sediakan makanan lengkap macam tu...bila kita masak pun, zat tu akan hilang sikit-sikit terutamanya kalau masak terlalu lama atas dapur.

Tapi perlu diingatkan ye, supplement hanya membantu kesihatan tubuh badan ibu yang menyusu. Ibu-ibu masih perlu mengamalkan konsep demand vs supply (kerapkan pam or df 3-4 jam sekali) dan banyakkan minum air kosong sekurang-kurangnya 3L sehari.

Happy breastfeeding :)

Hanani
012 348 5657
Erti hidup untuk memberi

13 December 2013

Kenapa ESP Shaklee sangat best?


ESP adalah produk paling glamour dan hot product Shaklee. Ramai yang dah jatuh cinta pandang pertama apabila merasai ESP ni. Wah betul ke? Atau saya yang terlebih-lebih mengagungkan ESP ini. ESP adalah cinta pertama saya dengan produk dari SHAKLEE. Kalau tak best memang saya berdosa menipu kalian. Setelah yakin dengan ESP barulah saya amalkan produk Shaklee yang lain. Kata azimat di sini ialah yakin dan bagus!

Apakah yang bagusnya ESP ni? Bagi mereka yang belum tahu, jemputlah baca sampai habis. Tak mengapa walaupun anda lambat utk mengetahui kebaikan ESP ni, orang putih kata better late than never. Betulkan?





Kenapa ramai jatuh cinta dengan ESP?

Pertama sekali, ESP adalah untuk semua. Tidak terhad pada ibu menyusu atau wanita yg ingin cantik sahaja. Remaja boleh ambil ESP, nenek, atuk malah orang lelaki juga boleh ambil ESP. One for ALL. Satu canister ESP boleh dirasai oleh semua isi rumah (kanak2 tidak digalakkan).

1 canister ESP = 850gm. Boleh tahan 1-2 bulan penggunaan

Kenapa ESP penting?
ESP adalah serbuk protein berkualiti tinggi yang telah melalui kajian klinikal yang paling banyak. Ia mengandungi kacang soya non -GMO dan mengandungi 22 jenis asid amino, yg penting rendah lemak dan rendah kolestrol. Badan kita ni full of cells..kuku, kulit, otot2 dan lain2 yang mane semuanya berasal daripada protein. Jadi, secara ringkasnya,

SEL --> TISU --> ORGAN --> SISTEM --> BADAN ANDA

Dan disebabkan itu, badan kita sangat memerlukan protein. Sebabnya makanan utama bagi sel ialah protein. Sel yang sihat dapat menghasilkan tubuh badan yang sihat.

Apa faedah ESP?

Faedah ESP mmg banyak. Antaranya:

1. Kekal Muda

2. Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi

3. Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki

4. Kulit berseri dan anjal

5. Pemberi tenaga segera

6. Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

7. Memperbaiki Memori

credit: vitaminsemulajadi.com


Jadi apa tunggu lagi?? Perkara yang baik tak elok kita tangguhkan. Jangan berlengah untuk merasai kebaikan ESP ini. Dapatkan ESP ini bukan untuk anda seorang sahaja tetapi untuk seisi keluarga!


Hanani
012 3485657
Erti hidup untuk memberi

12 December 2013

Jom jana pendapatan sebagai Shaklee Independent Distributor





★ JANA PENDAPATAN DGN SHAKLEE DGN MODAL SERENDAH RM65!! TIADA LOAN DIPERLUKAN ★

★ MESTI JOIN AHLI PADA PENGGEMAR VITAMIN SHAKLEE!★


[Kelebihan Mendaftar Pengedar Shaklee]
✓ Berpeluang membeli produk pada harga ahli (penjimatan sehingga 25%)
✓ Berpeluang membeli vitamin sambil mengumpul point di mana ianya ditukarkan kepada BONUS TUNAI setiap bulan
✓ Berpeluang mendapatkan harga yang LEBIH MURAH bagi produk promosi Shaklee yang terpilih pada setiap bulan
✓ Berpeluang mendapatkan konsultasi tentang vitamin & pengambilannya secara berterusan dalam group tertutup
✓ Penghantaran order pelanggan Shaklee akan uruskan, anda hanya masukkan data order pelanggan sahaja 
✓ Shaklee menawarkan CASH (bonus & insentif), CAR (insentif kereta) & CONVENTION (percutian antarabangsa bertaraf lima bintang serta peluang mengerjakan umrah untuk Muslim)
✓ Bisnes yang sangat fleksible dengan sistem online Shaklee (Anytime & Anywhere)

[Kelebihan Mendaftar Ahli dengan Saya] 
✓ Kami mempunyai jaringan pengedar Shaklee yang berkaliber seluruh Malaysia
✓ Anda akan diberikan training & coaching secara online dalam group tertutup FB & Whatsapp
✓ Anda akan diajar segala ilmu dari mentor iaitu marketing online, marketing plan, tips berjaya dalam bisness shaklee, pengetahuan tentang produk serta banyak lagi
✓ Support group 24 jam
✓ Kelas / Program berkala. Dibenarkan membawa anak-anak bersama

MORE INFO: SIHAT HEBAT




Sila hubungi saya seperti details di bawah untuk lebih lanjut. Saya dah merasai kehebatan bersama Shaklee dan ingin anda juga bersama saya mencapai financial freedom.



10 December 2013

Anak Sihat & Pintar dengan Mealshake dan Omega Guard Shaklee


Assalamualaikum wbt. Dengan izinNya saya masih boleh berkongsi rasa dan pengalaman bersama semua. Harini saya nak share tentang Set Anak Sihat & Pintar dengan Shaklee. Apa yang ada dalam set ni? Jom baca...





Mealshake & Omega Guard antara supplement SHAKLEE yang popular untuk anak-anak seawal 1 tahun sehingga 12 tahun. 

MEALSHAKES
==========
✓ 19 jenis vitamin& mineral penting
✓ 9 jenis asid amino perlu
✓ Sumber tinggi dalam kandungan serat & protein
✓ Tinggi kalsium
✓ Rendah glisemik indeks

OMEGAGUARD
==========
✓ Sumber minyak ikan yang mengandungi Asid Lemak Omega 3, termasuklah DHA dan EPA.

Manfaat MEALSHAKES
=============
✓ Nutrien asas tumbesaran kanak2
✓ Memberikan tenaga
✓ Menyokong system imun
✓ Kekalkan kesihatan keseluruhan

Manfaat OmegaGuard
=============
✓ Penting bagi perkembangan dan fungsi otak
✓ Mengatasi masalah asma,batuk dan selsema
✓ Meningkatkan daya tumpuan dalam pembelajaran
✓ Menguatkan sistem imun
✓ Menapis segala virus dan bacteria daripada badan
✓ Kanak-kanak yang mengambil Omega-3 sedari kecil dapat mengurangkan jangkitan pernafasan

Siapa yang perlukan MEALSHAKES dan OMEGA GUARD?
=================================
✓ Kanak-kanak yang KURANG SELERA MAKAN
✓ Kanak-kanak 'PICKY EATER'
✓ Kanak-kanak SEMBELIT
✓ Kanak-kanak MUDA SELESEMA, DEMAM, BATUK, ASTHMA
✓ Kanak-kanak OBESITI
✓ Kanak-kanak SENTIASA MENGANTUK DI DALAM KELAS dan KURANG FOKUS

Nak dapatkan Set Anak Sihat & Pintar? Hubungi saya untuk kerangan lebih lanjut. Servis dijamin tip top ye..Jemput LIKE Sihat Hebat untuk lebih info terkini. Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya ye. Harga baik hati 
semestinya untuk anda semua :)..




06 December 2013

Alfalfa ibarat farmasi bergerak.

Kenapa saya katakan Alfalfa ibarat farmasi bergerak???

20 Manfaat Alfalfa Kepada Kesihatan

1.    Merawat gangguan pencernaan

2.    Mengawal kolestrol dalam darah

3.    Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh

4.    Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok

5.    Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah

6.    Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan

7.    Mengurangkan simptom menopous

8.    Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan

9.    Merawat masalah sembelit

10.  Menyahkan toksik dalam tubuh

11.  Mengurangkan kesakitan otot dan sendi

12.  Meningkatkan sistem pertahanan tubuh

13.  Membantu masalah penghadaman

14.  Membantu memperbanyakkan susu ibu

15.  Mengurangkan masalah pundi kencing

16.  Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati

17.  Meningkatkan kesihatan prostat

18.  Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita

19.  Menghangatkan hubungan suami isteri

20.  Membantu tingkatkan kesihatan lelaki

Ha, jika nak dapatkan salah 1 ke, 2 ke atau kesemua kebaikan alfalfa dapatkan dari saya. Walaupun alfalfa ni ada banyak kebaikan tapi harganya memang tak masuk akal. Murah bebenar. Dah tu dahla paling banyak jumlah tabletnya. Memang rugi siapa tak ambil. Berbaloi-baloi. Dapatkan free consultation dari saya ekslusif untuk anda.

Hanani
012 348 5657
Erti hidup untuk memberi

Bagaimana Omega Guard membantu bakar lemak?

Harini saya nak berkongsi macamana Omega Guard membantu pembakaran lemak?

Fungsi Omega 3 melancarkan perjalanan darah ke otot ketika bersenam. Maka lebih banyak pembakaran lemak akan berlaku.

Omega 3 berfungsi secara begini:

Menghalang pembentukkan lemak --> menambah metabolisma --> bakar lemak

Ia juga berfungsi:

menghalang penghasilan hormon cortisole yg menggalakkan penyimpanan lemak.

Memperbaiki kadar gula dalam darah

Beri lebih tenaga utk bersenam.

Menambah kadar penghasilan serotonin - kimia otak yang buat kita rasa kenyang - so boleh control makan.

Pengambilan Omega 3 akan membantu tahap insulin berada pada 50% kurang dr kebiasaan. Apabila kadar insulin rendah pembakaran lemak akan berlaku. Insulin rendah juga bantu kawal gula. Maka gula/karbohidrat tidak menjadi lemak.

Jadi, sebelum memilih pembakar lemak, cuba fahami dahulu bagaimana ia berfungsi. 

Dah tau bagaimana omega guard berfungsi dalam proses menguruskan badan? Jangan berlengah lagi sebelum lagi banyak lemak terkumpul. Dapatkan pada harga promosi sekarang.

Hanani
SMS/WASAP : 012 3485657
Erti hidup untuk memberi

02 December 2013

Kepentingan Omega 3 untuk Kesihatan dan Kecantikan

Topik hari ni, nak kongsikan tentang Omega 3. Apa sebenarnya Omega 3 tu?

Dalam bahasa ringkasnya, Omega 3 sebenarnya ialah sejenis lemak baik untuk tubuh kita. Selalunya, kita dengar lemak adalah sangat tidak baik untuk kita. Tapi berbeza pula dengan Omega 3 ni. Selain Omega 3, ada juga beberapa lagi jenis lemak yang penting untuk tubuh.Apa sebenarnya fungsi dan khasiat Omega 3? Penting sangat ke untuk tubuh? Kekurangan Omega 3. Pengambilan Omega 3 sebagai nutrisi harian adalah sangat penting seperti vitamin dan zat-zat yang lain. Kekurangan Omega 3, paling mudah kita boleh lihat pada kondisi kulit kita. Kalau tengok pada kulit kita dalam keadaan kering yang amat, itu adalah salah satu petanda anda kekurangan Omega 3.

Lemak Baik vs Lemak Jahat

Omega 3 juga sebenarnya membantu mengawal kadar lemak jahat dalam badan. Omega 3 membantu pemecahan lemak jahat, lebih banyak ketika anda sedang bersenam. Jadi, kalau ada orang yang dah bersenam tapi berat badan susah nak turun, mungkin boleh tambah Omega 3 dalam pengambilan nutrisi harian.

Tingkatkan Metabolisma

Omega 3 mengandungi EFA. Ianya berfungsi mengeluarkan hormon untuk mengawal pencernaan dan pengeluaran insulin dalam tubuh. Apabila karbohidrat ditukarkan kepada lemak (proses metabolisma), insulin akan mengurangkan jumlah lemak yang digunakan untuk tenaga, sebaliknya lemak tersebut akan disimpan dalam tubuh. Pengambilan Omega 3 membantu mengurangkan pengeluaran insulin dan membolehkan lemak yang tersimpan ditukarkan kepada tenaga.

Perkembagan Otak

Omega 3 juga mengandungi DHA. Bagi seorang pelajar atau kanak-kanak, DHA amat penting untuk otak dan daya tumpuan semasa belajar. Bagi orang dewasa juga penting, bagi memastikan otak anda berfungsi dengan baik untuk melakukan kerja harian dengan lebih baik tanpa cepat keletihan.

Omega 3 untuk Kecantikan

Bagi wanita-wanita yang nak dapatkan kulit yang lebih cantik, anda memang patut ambil Omega 3. Kenapa? Omega 3 sebenarnya membantu mengurangkan masalah jerawat, keradangan kulit, kulit kering dan kedutan awal usia. Pengambilan Omega 3 dapat menghasilkan kulit yang lebih anjal, lembut dan lembap.

Omega 3 juga membantu mengurangkan kerandangan pada sendi, mengurangkan kolesterol dalam badan, membantu masalah jantung dan semestinya dapat membantu mengelakkan penuaan awal.

Macam Mana Nak Dapatkan Omega 3?

Omega 3 boleh didapati dalam makanan harian kita seperti ikan salmon, kekacang seperti badam, telur dan beberapa jenis sayuran hijau seperti bayam, brokoli dan salad.Cara lain paling mudah untuk dapatkan Omega 3 adalah dari suplemen atau makanan tambahan dalam bentuk kapsul.

Macam mana nak dapatkan Omega guard?

Boleh hubungi saya samada SMS/WASAP 012 348 5657.

Harga semestinya paling best untuk anda. Lagilah tengah promo bulan ni. Harga jatuh menjunam.

27 November 2013

Set Budget & Super Hot Selling Shaklee





Assalamualaikum wbt. Hari ni saya nak share dengan semua SET BUDGET & SUPER HOT SELLING yang selalu je sold out..Harga memang vavavomm punya...Nak dapatkan harga paling menarik tertarik jangan malu jangan segan just SMS/WASAP je saya ye 012 3485657..Servis terbaik diberikan kepada anda...Bagitau je dapat number saya dari blog..Jom dapatkan set-set hebat dari saya..jangan terkejut tengok nama-nama setnya pula ye...


SET BAJET SLIMMING

lecithin + alfalfa

SET BAJET SUPER SLIMMING
lecithin + omega guard + alfalfa

SET SUPER SLIMMING SUPER GOJES
lecithin + omega guard + alfalfa + cinch

SET BAJET GOJES
vita c plus + vita e

SET SUPER GOJES
vita c plus + vita e + collagen powder

SET SUPER GOJES SUPER DIVA
vita c plus + vita e + collagen powder + vivix

SET ABANG GAGAH ISTERI SAYANG
b complex + zinc complex

SET ABANG GAGAH ISTERI PELUK KETAT2
b complex + zinc complex + vita e

SET ISTERI HEBAT SUAMI SAYANG
alfalfa + ESP

SET ISTERI HEBAT SUAMI TAK KELUAR BILIK 3 HARI 3 MALAM
alfalfa + ESP + GLA



Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa.






07 November 2013

Amalan rohani untuk ibu meyusukan bayi


Salam semua..jom jadikan amalan bagi ibu yang menyusukan bayi..semoga dipermudahkan..






06 November 2013

Kepentingan Kalsium untuk Tubuh Badan


"Kaki Susu" atau tidak ... ketahui berapa pengambilan kalsium anda seharian & check  tanda-tanda kekurangan KALSIUM anda.

Kalsium adalah mineral yang terbanyak terdapat dalam badan kita iaitu lebih daripada 90% bahan keras dalam tulang dan gigi. Ia diperlukan untuk pembentukan dan bagi mengekalkan tulang yang kuat serta gigi yang sihat. Ia juga untuk pembekuan darah, penghantaran gerakbalas saraf, dan kontraksi otot. Peranan penting kalsium ialah mencegah penyakit osteoporasis.

Berapa banyak kalsium diperlukan?? Institut kesihatan Kebangsaan mengesyorkan 1000mg sehari bagi wanita dan 1500mg bagi wanita pasca putus haid. Kecuali anda seorang "kaki susu" serta cermat memakan, adalah sukar untuk memperolehi jumlah kalsium ini menerusi diet sehari-hari. Kebanyakan wanita menghadkan pengambilan susu dan keju kerana kalorinya... tetapi sebenarnya, pengambilan purata bagi wanita hari ini ialah kurang dari 600mg kalsium sehari, inilah sebab utama kita wanita dilanda wabak osteoporosis.

Jom check jika anda ada tanda-tanda berikut.. Antara Tanda-Tanda Kekurangan Kalsium:
1. Otot & Saraf:
2. Kebas dan rasa yang mencucuk keliling mulut, jari-jari tangan dan kaki.
3. Kejang otot
4. Wheezing(pernafasan berdehit)
5. Susah menelan
6. Suara berubah akibat laryngospasm

Saraf:
- Mudah marah, terjejas keupayaan intelektual, kemurungan, dan perubahan personaliti
- Letih
- Sawan
- Lain-lain pergerakan yang tidak terkawal
- Jantung
- Sesak nafas
- Tanda-tanda lemah jantung...cepat penat
- Kulit
- Rambut kasar
- kuku rapuh
- Psoriasis (sakit kulit)
- Kulit kering

Lagi Tanda-Tanda Kekurangan Kalsium:
- Kekejangan atau kram otot
- sukar/susah nak tidur
- Perasaan berdebar-debar
- Eczema-penyakit kulit
- Rapuh kuku
- Sakit Sendi
- Tekanan darah tinggi
- Gigi reput
- Paras Kolestrol timggi
- Kebas-kebas kaki dan tangan
- Rheumatiod arthritis
- Rickets

Mengikut kajian pengambilan kalsium adalah paling baik jika diambil bersama dengan dengan magnesium. Penyerapan kalsium akan jadi paling baik dengan kehadiran magnesium. Kekurangan magnesium memberi kesan kepada kemampuan tubuh mengawal penggunaan kalsium. Pengambilan kalsium dan magnesium yang tidak seimbang juga boleh menyebabkan penyakit batu karang.






Kenapa Shaklee Osteomatrix pilihan saya?
... kerana Ostematrix ni lengkap dgn unsur Kalsium, Magnesium, dan Vitamin D. Vitamin D dalamnya penting utk memastikan penyerapan kalsium dalam darah dengan lebih efektif. Makan 4biji sebelum tidur, esoknya bangun pagi cergas ceria, membuang memang mudah.. Alhamdulillah..

Tahukah anda Shaklee OsteMatrix membekalkan:
1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium

Tahukah anda mengapa kita perlu amik 4 biji osteomatrix sebelum tidur??
... Sebabnya, penyerapan kalsium bergantung kepada berapa kerap kita buang air kecil. Pada waktu malam, kita kurang ke toilet, so tubuh lebih mudah menyerap lebih banyak kalsium. Dan sebagai bonusnya, kita akan dapati boleh bangun pagi keesokannya dengan lebih mudah, tiada cramp/sengal2 dan badan rasa lebih ringan gitu.


sumber :: http://alinalan.blogspot.com/2012/03/kaki-susu-atau-tidak-ketahui-berapa.html




Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa.





05 November 2013

Kelebihan menjadi SID (Shaklee Independent Distributor)

Salam semua :)

Hari ini saya just nak share apa kelebihan menjadi SID (Shaklee Independent Distributor). Hari ini genap 4 bulan saya sebagai SID. Alhamdulillah, saya dah berada di level kedua di dalam Shaklee. In sha Allah akan berada di level ketiga soon. Bulan kedua di dalam Shaklee saya berjaya mendapat bonus sebanyak 4 angka. Bulan lepas lagi membuatkan saya gembira kerana ada anak shaklee saya yang berjaya mendapat bonus sebanyak 4 angka juga..Impian saya adalah untuk lihat lebih ramai susur galur team #MIS lebih berjaya. Secara jujurnya saya sangat bersyukur kerana berada dia dalam business Shaklee..kenapa? sebab selain dari sale, kami juga semakin jadikan amalna rohani sebagai medium utama..walau macam mana hebat pun kita, tetap Allah yang tentukan segalanya..

Kelebihan menjadi ahli Shaklee
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

1) Menikmati KEHEBATAN PRODUK yang terbukti sentiasa selamat dan berkesan.

2) Menggunakan produk SHAKLEE sambil mendapat pulangan wang anda walaupun untuk kegunaan sendiri dan keluarga sahaja.

3) Memiliki ruang menjana pendapatan sampingan melaui produk SHAKLEE yang SUPER HEBAT.

4) Mampu milik dengan hanya membeli produk berdasarkan harga ahli yang jauh lebih murah (jimat sehingga 25%) disamping menjana pendapatan.

5) Membantu ahli keluarga, saudara mara terdekat yang ingin membeli produk SHAKLEE dengan harga ahli dan anda mendapat bonus dari SHAKLEE dengan uv(point) anda.

6) Bersama-sama dengan kami di GROUP JUTAWAN SHAKLEE dengan banyak tips dan panduan untuk anda berjaya

7) Tidak perlu mantain uv sekiranya untuk kegunaan sendiri sahaja.

 Tidak perlu simpan stok kerana SHAKLEE sudah mempunyai Sistem Online Order dan barang akan di pos kepada pelanggan oleh Shaklee.

9) MENIKMATI BONUS 2,3,4 ATAU 5 ANGKA ATAS PILIHAN ANDA SENDIRI

MORE U GIVE!!!..MORE U GET!!!


Jika berminat untuk tambah pendapatan, boleh bersama saya dan kita berjaya bersama-sama...

JIKA CINTA DI HATI, PASTI KEAJAIBAN MENANTI...




03 November 2013

Happy 6th Anniversary....

Alhamdulillah, hari ini genap 6 tahun usia perkahwinan saya dan suami.. tak sangka dah 6 tahun hidup bersama..pelbagai dugaan dan cabaran dapat kami hadapi bersama..segalanya dengan berkat doa yang dipanjatkan kepada ALLAH yang satu...dan paling penting kena salin bertolak ansur dan menerima pasangan hidup kita seadanya...semoga hari-hari mendatang kami dapat harungi dengan tenang dan gembira selalu..sedangkan lidah lagi tergigit inikan pula suami isteri...


To my dear husband, my companion, my life long friend. 

My love for you will last until the very end. Through tears of love and laughter, sorrow and pain. Through every challenge we will face together, my love for you will never ever die. I cherish each and every day I have with you.

I love you more today than I could ever possibly imagine. Our 2 little angel as a symbol of my love to you now and always.

HAPPY 6th ANNIVERSARY :)


LOVE,
Mrs. Hanani

VIVIX ~ PENAWAR PENYAKIT SERIUS

Assalamualaikum wbt.

Dah lama saya tak update blog kan? Kali ini saya nak kongsi tentang VIVIX yang merupakan penawar bagi segala penyakit serius..betul ke boleh sembuh? Kita sebagai manusia hanya mencuba, berusaha dan segalanya ditentukan oleh ALLAH swt...Bulan November ni Shaklee dengan baik hati telah mengadakan promosi  untuk satu-satunya produk yang mempunyai 1001 khasiat dalam menyembuhkan penyakit SERIUS..So, bila bulan ni promo VIVIX  beli 6 percuma 1 ramailah yang suka. Nak tau kenapa?

Jika anda beli 6 botol VIVIX, anda akan dapat :
1) Percuma lagi 1 botol Vivix
2) Percuma penddaftaran ahli (biasanya daftar ahli berjumlah RM65)
3) Percuma postage
4) Cash rebate senyak RM241

Jadi anda dapat penjimatan hampir RM800....wahhhhh, banyak tu

Kalau anda nak beli 1 botol Vivix sahaja dengan promo kali ini pun boleh. Boleh jimat RM150! Jimat banyak sangat tu..HARGA MEMANG MELETOPSS...jom kita lihat apa itu VIVIX dan kelebihan VIVIX ni....



Apa itu VIVIX?

Vivix adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. 
Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.





Tersenarai di atas adalah kebaikan, khasiat dan manfaat Vivix. Vivix cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA.

Penjelasannya;
 
Memperbaiki DNA
Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

Memperbaiki tenaga sel. 
Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. 
Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

10 KEBAIKAN VIVIX:
1) Menggalak penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan
2) Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
3) Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
4) Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
5) Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
6) Mengurangkan insiden bg penyakit nyanyuk
7) Membantu dlm proses penurunan berat badan
8) Menyokong kesihatan mata
9) Meningkatkan kesihatan imum badan
10) Menggalakan kesihatan keseluruhan


Vivix telah terbukti menyelesaikan masalah penyakit-penyakit serius, antaranya :
• Diabetes
• Kolestrol tinggi
• Penyakit Kardiovaskular (Jantung)
• Tekanan Darah Tinggi
• Alzheimer atau nyanyuk
• Arthritis, Osteoporosis, Masalah sendi dan tulang
• Gout
• Letih
• Metabolisme badan RENDAH (antara sebab sukar turun berat badan)
• Masalah kulit dan bintik penuaan (kedut)
• Kanser dan tumor
• Katarak dan masalah mata
• Masalah saraf
• Lemah imun tahan daya badan - lambat sembuh


Manfaat RESVERATROL





Di Shaklee, satu produk yang berjaya mencetuskan revolusi terbaru iaitu anti penuaan selular VIVIX adalah jawapan untuk masalah-masalah di atas.

VIVIX bukan sahaja baik untuk kesiahatan tetapi juga sebagai tonik anti-penuaan





Di kala usia meningkat ini, pengambilan pelbagai jenis ubat atau vitamin menjadi sangat sukar. TETAPI, anda hanya perlukan 1 SUDU TEH VIVIX sahaja sehari. Mudah sahaja kan.


Kandungan VIVIX adalah 10 kali ganda lebih kuat daripada resveratrol dalam memperlahankan pembentukan Protein AGE.

 testimoni?? (klik gambar utk lebih jelas)








JOMMM DAPATKAN VIVIX PADA HARGA PROMO HANYA PADA BULAN NOVEMBER 2013 SAHAJA!!

pssttt..nak tau rahsia VIVIX menjadikan anda awet muda dan rahsia VIVIX mengatasi masalah kulit (termasuk eczema dan proriasis), sila hubungi saya cepatttt.


Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa.



16 September 2013

Atasi Penyakit Buasir dengan Shaklee





Untuk set ini cadangan 3 supplemen asas iaitu :

OSTEMATRIX 
Membantu mengurangkan SEMBELIT dan melancarkan PEMBUANGAN AIR BESAR serta memberi keselesaan kepada anda apabila mengalami luka di bahagian dubur.

OMEGA GUARD
Baik untuk sendi dan otot…Pesakit buasir akan mengalami kesakitan akibat daripada tekanan otot dubur ke atas bengkak tersebut sehingga menyebabkan proses pembuangan air besar menjadi amat perit. Jadi, OMEGA membantu untuk MENGECUTKAN OTOT yang bengkak tersebut.

ZINC COMPLEX
Disarankan kepada pesakit buasir yang tahapnya lebih tinggi seperti keluar najis bersama darah dan membuang air besar dengan rasa yang sangat perit. ZINC COMPLEX membantu MENYEMBUHKAN LUKA di bahagian dalam dubur dengan lebih cepat.






1. PM Facebook :Hanani Hamid / FB Page : Sihat Hebat
2. Email :hanani217@gmail.com
3. SMS / Whatsapp / WeChat : 012-3485657

PENGHANTARAN
Semenanjung Malaysia : RM10
Sabah / Sarawak : RM20

Proses penghantaran menggunakan perkhidmatan GDEX, Citylink atau Pos Laju.



P/S #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan & tips ekslusif yg berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup di Facebook.

P/S #2 : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

14 August 2013

02 August 2013

Advance Joint Health Tablet (AJHT) Shaklee Yang Terbukti Berkesan Seawal 5 hari!


Kebaikan, kelebihan dan khasiat Advanced Joint Health Tablet Shaklee kini tidak dipertikaikan lagi. 





 Seawal 5 hari, penggunanya boleh merasai kelegaan pada sendi-sendi tubuh.  Kebaikan, kelebihan dan khasiat Advanced Joint Health Tablet Shaklee adalah hasil kajian klinikal dari bahan semulajadi turun temurun.  Kebaikan Advanced Joint Health Tablet ini memberikan impak positif bagi semua peringkat umur.  Khasiat Advanced Joint Health Tablet ini tidak memberikan kesan sampingan seperti kebanyakan produk glukosamin lain.  Dan, kita juga maklum bahawa,kanak-kanak juga berisiko yang sama. Umum mengetahui yang arthrtis dan penyakit seumpamanya merasakan keradangan dan kadang-kadang bengkak pada sendi.  Begitu juga dengan sakit lutut.  Usah khuatir lagi, remedi semulajadi yang telah dimodenkan tanpa meninggalkan kesan sampingan telahpun dicipta.  Inilah kebaikan dan khasiat Advanced Joint Health Tablet yang dirumus khas dengan tambahan penggalak kolagen semulajadi.




Dengan pengambilan Advanced Joint Health Tablet ini, pengguna akan mendapat faedah-faedah ini, sama seperti individu-individu yang telah mengamalkannya.
  • Meningkatkan keselesaan pada sendi seawal hari ke-5
  • Keselesaan sendi dengan 28% lebih cepat 
  • 45% lebih berkesan bagi meningkatkan keselesaan sendi 
  • Memelihara tisu penyambung yang sihat dengan tambahan kuprum, zink, vitamin c dan manganese yang bertindak membina kolagen.
  • Meningkatkan keupayaan ‘kusyen’ dengan glukosamin dari ekstrak boswellia , jadi anda bebas bergerak.
  • Menambahkan kebolehan pergerakan tanpa rasa sakit
  • Meningkatkan fleksibiliti sendi.
  • Memperbaiki fungsi sesendi.
  • Menyokong kesihatan sesendi untuk jangka masa panjang.
Bagus kan?  Rata-rata yang telah mencuba, semua berikan komen positif, sehingga ada yang mengatakan, “huih, baguslah, khasiatnya jauh berbaloi-baloi dengan harganya, saya memang puas hati,” - Lina 

Keistimewaan Advance Joint Health Tablet Shaklee (yang membuatkan, semakin ramai mempercayai dan berlumba-lumba mencuba produk ini), antaranya:
  • 100% bebas kerang-kerangan (bagi yang elergik kerang-kerangan, tak perlu risau ok).
  • 100% vegetarian (sesuai betul dengan individu yang vegetarian mahupun yang tidak).
  • 100% bebas kondroitin (bebas kondroitin beerti ‘penyerapan glukosamin yang lebih baik’, kehadiran kondroitin seperti dalam kebanyakan produk lain hanya menghalang penyerapan glukosamin).
  • Hanya 2 kaplet diperlukan sehari.
  1. Kaplet jenis mudah telan
  1. Tiada perasa, pemanis atau pengawet
  1. Bebas gluten  (gluten adalah bahan yang menghalang penyerapan zat dan mineral ke dalam tubuh).
Jadi mengapa membiarkan kesakitan itu terus membantutkan pergerakan anda, ibu bapa anda dan orang lain.  Mengapa tidak mencubanya sekarang, sementara harga promosi yang kami tawarkan?  Dan mengapa merisikokan dengan pengambilan ubat perskripsi yang ternyata memberi kesan jangka masa panjang?  Walhal pilihan yang lebih baik kini dihujung jari anda sahaja.




Berminat dengan AJHT? Dapatkan sekarang pada harga RUNTUH jatuh gedebuk :) hingga akhir bulan Ogos.




1. PM Facebook :Hanani Hamid / FB Page : Sihat Hebat
2. Email :hanani217@gmail.com
3. SMS / Whatsapp / WeChat : 012-3485657

PENGHANTARAN
Semenanjung Malaysia : RM10
Sabah / Sarawak : RM20

Proses penghantaran menggunakan perkhidmatan GDEX, Citylink atau Pos Laju.



P/S #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan & tips ekslusif yg berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup di Facebook.

P/S #2 : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

*kredit to http://pesonaasli.blogspot.com/



31 July 2013

Status Shaklee, Halal ke?


Sebagai sebuah syarikat nutrisi antarabangsa, Shaklee amat mementingkan kualiti produk–produk yang mereka hasilkan. Setiap produk baru menjalani pemeriksaan ketat, dan diuji agar tidak memudaratkan dalam jangkamasa pendek atau panjang.

Shaklee juga memastikan produk mereka selamat digunakan oleh pengguna Muslim. Ramai yang menganggap, Shaklee adalah HALAL. Tidak kurang juga yang mengganggap Shaklee adalah tidak halal. Namun kedua dua kenyataan tersebut adalah kurang tepat. Shaklee tiada halal atau haramnya. Yang HALAL dan TIDAK HALAL adalah produk–produk keluaran Shaklee.

Tidak semua produk Shaklee dijamin HALAL. Ini kerana Shaklee mempunyai beberapa kilang di seluruh dunia. Namun, untuk pasaran HALAL seperti Malaysia, sebuah kilang di California, Amerika Syarikat dikhususkan bagi memproses segala produk-produk mereka.

Produk kilang ini diakui “HALAL” oleh Islamic Service of America (ISA). Manakala ISA pula adalah sebuah badan luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM. Sila rujuk gambar di bawah untuk sijil halal Shaklee dan pngiktirafan JAKIM terhadap ISA.





Manakala, bagi pengiktirafan Jakim terhadap ISA, anda dipersilakan berkunjung ke SINI, atau menghubungi:
JABATAN KEMAJUAN ISLAM MALAYSIA

Aras 4-9 Blok D7, Kompleks D,
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
62519, W.P PUTRAJAYA, MALAYSIA
Telefon : 03-8886 4000 Fax : 03-8889 2039
Email : webmaster@islam.gov.my
Sijil Halal ini diperbaharui setiap tahun. Sijil yang ada sekarang akan luput pada December 2013.

30 July 2013

Kelebihan Ramadhan Serta hari-harinya





PUASA HARI KE 1 - Dosanya keluar seperti ia baru di lahirkan ibunya.

PUASA HARI KE 2 - Dosanya di ampuni, begitu pula dosa kedua ibu bapanya jika keduanya itu orang mukmin.

PUASA HARI KE 3 - Di panggil oleh malaikat dari bawah Arasy dengan seruan: “Mulailah kamu beramal sebab Allah telah mengampuni dosamu yang telah lalu”.

PUASA HARI KE 4 - Di beri pahala yang sama, dan pahala orang-orang yang membaca Kitab Taurat, Injil, Zabur dan Al-Quran....

PUASA HARI KE 5 - Di beri pahala seperti orang yang melakukan sembahyang di Masjidil Haram di Makkah, Masjid An-Nabawi di Madinah dan Masjid Al-Aqsa di Palestin.

PUASA HARI KE 6 - Di beri pahala seperti pahala malaikat yang tawaf di Baitul Ma’mur, batu-batu serta pasir turut sama memohonkan ampun baginya.

PUASA HARI KE 7 - Seperti orang yang hidup pada zaman Nabi Musa dan membantunya hingga dapat mengalahkan Fir’aun dan Haman.

PUASA HARI KE 8 - Di berikan oleh Allah segala apa yang pernah di berikan kepada Nabi Ibrahim ‘alaihisalam

PUASA HARI KE 9 - Seperti pahala beribadah kepada Allah yang di lakukan oleh Nabi Muhammad S.A.W

PUASA HARI KE 10 - Di kurniakan oleh Allah kebaikan dunia dan akhirat

PUASA HARI KE 11 - Keluar dari dunia seperti pada hari dilahirkan dari kandungan ibu bersih daripada segala dosa

PUASA HARI KE 12 - Datang di hari kiamat dengan keadaan mukanya bercahaya dan bersinar bagaikan malam bulan purnama.

PUASA HARI KE 13 - Datang di hari kiamat dengan keadaan aman dari segala kejahatan.

PUASA HARI KE 14 - Disaksikan oleh para malaikat, kalau dia telah melaksanakan solat tarawih maka pada hari kiamat ia akan di bebaskan oleh Allah dari segala mudarat.

PUASA HARI KE 15 - Di minta ampun oleh para malaikat, oleh malaikat yang memikul Arasy dan Kerusi.

PUASA HARI KE 16 - Di bebaskan dari api neraka dan dapat masuk syurga.

PUASA HARI KE 17 - Di beri pahala seperti pahala para Nabi.

PUASA HARI KE 18 - Di seru oleh para malaikat, “Wahai hamba Allah, bahawasanya Allah telah redha kepadamu dan kepada orang tua kamu”.

PUASA HARI KE 19 - Di angkat darjatnya ke dalam syurga firdaus.

PUASA HARI KE 20 - Di beri pahala para syuhada dan salihin.

PUASA HARI KE 21 - Di bina rumahnya dari nur di dalam syurga.

PUASA HARI KE 22 - Kelak di hari kiamat ia akan datang dengan aman dari segala kesusahan dan dugaan.

PUASA HARI KE 23 - Di bangunkan sebuah kota untuknya di syurga

PUASA HARI KE 24 - Di beri pahala yang berupakan dua puluh empat permohonan di kabulkan.

PUASA HARI KE 25 - Di hapuskan dari seksaan kubur.

PUASA HARI KE 26 - Pahalanya diangkat selama empat puluh tahun.

PUASA HARI KE 27 - Dalam melintasi sirat (jambatan) pada hari kiamat kelak, dia akan dapat melintasi dengan laju bagaikan kilat menyambar.

PUASA HARI KE 28 - Allah mengangkat dengan seribu darjat di syurga.

PUASA HARI KE 29 - Diberi pahala seribu haji yang mabrur.

PUASA HARI KE 30 - Di panggil dan di persilakan oleh Allah, wahai hambaku, makanlah buah-buahan syurga dan mandilah dengan air salsabil (air syurga yang sedap di minum) serta minumlah dari telaga kausar. Akulah Tuhanmu dan engkau hambaku




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...