Subscribe:

23 February 2011

Petua menghilangkan cirit birit

Disebabkan kasih penah terkena cirit-birit aritukan, maka habisla saya google di sana-sini untuk mendapatkan petua nak hilangkan cirit-birit tanpa makan ubat..4 hari juga dia kena cirit-birit..alhamdulillah it works like a charm!!!

Inilah petuanya...

Ambil 1 sudu teh tepung gandum dan dibancuh dengan segelas air suam dan kacau hingga larut. Tunggu sehingga semua tepung mendak di dasar gelas. Kemudian, minumlah air tersebut. Bagi bayi, tuangkan ke dalam botol susu supaya mudah bayi menghisap air bancuhan tersebut. InsyaAllah, cirit-birit akan sembuh. Petua ini boleh diamalkan untuk semua peringkat umur. Saya

Selamat mencuba...



10 comments:

Dayu said...

OK KE NANI?? NAK KE KASIH MINUM???
OK.. BOLEH CUBA KAT MAK AYAH DULU LAIN KALI

Hanani said...

dayu:nani bg alhamdulilah kasih nak minum..tapi dia minum sikitla..memula nani yg try dulu..insyallah,blh sembuh..try la..huhu

Fadilah R. said...

thanks for the tips. walaupun imaan xpernah cirit birit lg tp boleh cubalah nantikan.

nanonano said...

owhh ye ehh? 1sudu tepung je?
sgt senang ahh
nk try !
tenxs nani :)

nyamokecik said...

anak saya dah seminggu asyik berak2..najis dia ada lendir & kadang2 warna hijau. Boleh ke saya cuba petua ni? Dah jumpa doc tapi doc kata takde pa pe..mungkin jangkitan dalam perut..susu pun dah tukar kepada lactose free..baby plak selsema, batuk & demam. Kesian sangat kat dia..:(

qms said...

kasi 1 x je ke? atau smpai sembuh?

Fahreen Fredo said...

Thanks kak nani! Nak try balik ni :)

iwan said...

x berkesan pun,hu3.

iwan said...

X berkesan pun kak,hu3.

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

yeke.. baby asik cirit birit je.. cian

Post a Comment

TQ so much for the comment for my entry...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...