Subscribe:

11 August 2012

Perkembangan di kala 27 minggu


Alhamdulillah arini gennap adik baby 27 minggu. Ini ikut perkiraan last periodla..Kalau ikut scan lebih kurang jugak..Antara perubahan diri adalah :

1. Cepat rasa kenyang. Makan sikit dah cukup tapi berulangkali
2. Pergerakan semakin aktif. Setiap kali bergerak rasa nak terbuang air kecik je.
3. Cepat mengah berbabnding dari Kasih dulu.
4. Pinggang dah start rasa sakit.
5.Kadang-kadang kat pangkal paha rasa sengal time nak berjalan
6. Perut dah makin ke depan.
7. Adik dah pandai mengeraskan diri.

Itu antara perubahan diri rasanya..Ada lagi kot tapi macam lupa-lupa pulak. Alhamdulillah masih dapat berpuasa walaupun kadang-kadang rasa macam nak berbuka je..Nak-nak time panas terik tu. Adik baby lak kemain kadang-kadang buat keras tu. Sakit wei. Pastu dapat lak Kasih dok atas perut ni..Lagila senak dibuatnya..huhu..Bila mengiring belah kanan je baby sure gerak-gerak lebih. Bila baring belah kiri je ok la plak. Behave je. Adik sangat aktif sekarang ni..tak kira pagi, petang, malam...melayan je dia bergerak. Kadang geli kat bawah tu..Tu yang nak terkucil je.

Oh ye, sepanjang dah buat scan 2 kali guna 3d/4d doktor mengesahkan bahawa adik baby adalah BOY. Ye, aku rasa terkejut gak bila doc bagitau. Memula aku ingat tanak tau gender tapi doc cepat-cepat je bagitau..dia yang excited time bagitau..Kalau betulla boy yang kuar nanti dapatla sepasang. Kepada kawan-kawan yang bertanya sekarang sudah terjawab persoalannya :). Sebenarnya aku dah tau gender baby time 18 minggu lagi. Then time 24 minggu nak double confirm. Alhamdulillah still sama. Tapi tak taula kan..Persiapan aku buat ala kadar je tapi setiap kali gi shopping ada gakla beli untuk adik baby..geram wei beli kat baby department tu..mesti nak beli gak. InsyaAllah aku akan bersalin kat kampung kali ni dan berpantang kat sana. Kebetulan aku bersalin time cuti sekolah. Semoga dipermudahkan. Amin


*ehsan google..


6 comments:

Miss Uya said...

Wah congrats... Sepasang la anak kau..

Hanani said...

tq sue...

yoon da-hyun said...

wah ! wah !! dapat baby lagi :)

.::: Princess MOMOY :::. said...

oh macam tu rupanya rasa bila pregnant eyh
adoi...baby tu boleh buat keras dah eyh sis

Hanani said...

yoon: yes, my 2nd...pray for me ya..

momoy: ha'ah, time dia mengeras tu yg sakit...dugaan..sbb tu syurga bawah tapak kaki ibu

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

Waghhhh besh baby boi... Nk jugak amin...amin... Verangans jerk ni... Yanty lom scan lagi...tspi now dah 24 minggu...

Post a Comment

TQ so much for the comment for my entry...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...