Subscribe:

03 July 2012

Breastpump pilihan hati

Saya sangat teruja kalau dapat medela freestyle ni. Sekarang sedang giat mengumpul duit untuk dapatkannya. Semasa melahirkan Kasih saya beli Avent Manual dulu sebab takut production susu tak memberangsangkan. Alhamdulilah, dengan nawaitu yang dah saya tanamkan nak fully breastfeed Kasih susu saya sangat melimpah ruah. Dan saya berjaya fully Kasih sehingga 2 tahun. Semoga adik baby nanti pun saya dapat fully bf dia sampai 2 tahun macam Kasih juga. Sesungguhnya memang banyak cabaran dan dugaan yang ditempuhi semasa fully bf Kasih. Yang penting jiwa mesti kental dan ambil iktibar dengan apa yang dah berlaku lepas. Selepas setahun saya guna Avent Manual, saya beli pulak Spectra 3 sebab nak letrik punya pasal. Sesungguhnya Avent lagi best tapi saya guna je. Dah belikan, So, sekarang dah tekad, memang nak beli FS ni akan datang. biar lambat asalkan dapat. Kepada ibu-ibu yang sedang menyusukan si comel korang, saya doakan semoga tabah dan happy breastfeeding.

7 comments:

Maria Rajab said...

sila mengumpul..senang guna sbb double pam..cepat masa..

Hanani said...

maria pakai fs kan? best tak..last nani pakai double pumping s3 je..huhu..

Mrs Nageb said...

Good luck nani..hapy breastfeeding :)
Insyaallah dpat lah tu freestyle tuh nanti.. :)

Hanani said...

iela: tq iela..doakan ye..

aziyana said...

fs mmg terbaekkk! vote for fs forever :)

Hanani said...

yana: yeah, nak kena kumpul cepat2 ni

sweetheart said...

Pelan2...kumpul duit.. su dpt bli fs ni masa syira da masuk setahun setengah... tp berbaloi sbb 2nd baby da xfkr nk bli breastpump pe da... susah2 dulu...;-)

Post a Comment

TQ so much for the comment for my entry...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...