Subscribe:

12 July 2012

Accident

Pagi tadi dalam perjalanan ke sekolah ada accident antara motor dengan kereta. Penunggang motor tu dah terbaring atas jalan. Ngeri weh tengok berdarah-darah atas jalan. Minggu ni dah 2 kali aku terserempak dengan accident yang agak ngeri. Bila tengok je accident tu terus jadi insaf. Takut weh. Aku bukanla seorang yang bawa kereta laju sebab dulu time bertunang pernah accident dengan suami dan lidah aku berjahit ok. Korang dapat bayangkan tak lidah korang berjahit.


Masa memula kena memang tak sakit tapi lepas berjahit dan ubat bius dah habis rasakan kenikmatannya. Seminggu aku fobia nak makan. Time tu aku memang kurus habis. Tak payah berdiet. Seksa sangat-sangat. Memang jadi perempuan melayu terakhir. Bercakap pun jadi pelat. Sebab lidah sakit. Memang pengalaman ngeri untuk aku. Time menaip ni pun aku terbayang-bayang kesakitannya. Asek menangis je sebab nak tahan sakit. Seminggu minum susu dengan nestum guna straw je. Pas seminggu tu rasa nak makan sangat mee. Punyala nak makan, aku makan selai-selai wei. Then telan terus. Nasi memang tak boleh makan langsung. Sedih tak???? Dalam sebulan dua juga aku baru berani nak makan. Sebabnya aku takut lidah aku terkoyak balik. Lepas dah boleh makan, macam-macam aku makan. Terus tak diet-diet, tapi time anak dara makan banyak mana pun kalau pastu tak makan sangat badan cepat turun. Sampai sekarang kesan lidah time accident tu masih ada lagi. Ok, kita stop citer tentang lidah aku. Tanak ingat lagi.


Pengajaran dari itu, aku jadi pemandu yang sangat berhemah even bukan aku yg bawak time accident ti tapi masih terbayang-bayang kat kepala. Pesanan dari orang yang pernah berjahit lidah, ingatlah orang yang tersayang semasa memandu. Berhati-hati di jalanraya.

7 comments:

sharEna said...

masa blm kawen senang sket nk turun kan? da ade anak nie..walaweyyyy...punyelah liat lemak tu semua huhuhu

Noli@Ibu Wafa said...

lidah berjahit..ouchh!

sweethOneY said...

ngilunya bacaaaaaa

.::: Princess MOMOY :::. said...

takutnya
momoy pun pernah time study dulu
kaki patah

kawan momoy lagi teruk
kesian dia
muka lawa tapi sebelah kanan mukanya hancur
buat plastik surgery masuk titanium sebab banyk tulang pipi misplaced dan missing.

so sekarang kalau duk sebelah kiri mmg tgk dia cantik
kalau borak dgn dia seblah kanan, nampak mcm terminator
kesian sgt tauu kat dia
sedih tgk dia

Kasmawati Jaafar said...

hadooiiiiii... x terbayang aku lidah berjahit! dr start baca sampai habis baca, x jejak kaki aku kat lantai anje. ngiluuu!!

Hanani said...

ena: betul2. skang ni mmg ssh nak turun. dah tepu

noli: mmg sakit

izza: ngilu weh..

momoy: yeke, itu mmg mgeri..takut baca

kasma: aku pun kalau teringat mmg sakit wei

.::: Princess MOMOY :::. said...

tu la
apa2 kemalngan pun mmg bahaya

Post a Comment

TQ so much for the comment for my entry...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...