Subscribe:

14 August 2009

Demam

Aku baru berkesempatan menghapdet blogku yang tersayang ni..minggu ni memang bz ditambah dengan demam yang melanda aku..semalam stat demam...tu pun pas rasa badan macam bahang je...dah rasa tak sedap badan beberapa ari yang lepas tapi aku wat dang je...semalam tetiba je nak amik alat sukat suhu badan kat sekolah tu letak kat dahi aku..sekali amik ko suhu aku 38.5 darjah celcius...tanpa berlengah lagi aku pun minta kebenaran guru besar nak balik awal...takla awal sangat..kol 1 je aku dah chow..sampai umah dah siap solat aku tido sampi kol 6ptg..badan aku makin panas..aku bagitau hubby nak g klinik..cek punya cek doc cakap panas gak badan awak ni..so,arini aku dapat mc..lupa nak minta 2 ari mc..alkisahnya esok aku ada sekolah ganti..kalau badan dah ok aku g tapi kalau still sama je memang aku tak pergi sekolah..nanti anak murid aku plak yg berjangkit...aku risau gak sbb skang ni kan sibuk dengan penyakit H1N1..huhu..kawan2 doakan aku cepat sembuh k...kepada sesiapa yang aku tak jawab tag lagi akan dibalas pada masa dan waktu yang sesuai..pas aku baik demam la...ok la,aku nak sambung tido...skang ni tengah keseorangan di rumah...huhu...

9 comments:

sue_hatimanis said...

wah....skrg musim demam yer...
nani, rehat banyak2.. minum air kosong banyak skit... jangan makan yang bergoreng and jangan mandi air sejuk...suh hubby kamu tu buatkan air mandi suam utk kamu nnt k...
(arahan bdasarkan nasehat dokter!)

jai.jezz ^.~ said...

ishk.. skang ni musim demam melanda.. hope cepat sembuh k. jgn lupa makan ubat.. ^.~

maidatul said...

semoga cepat sembuh...demam ada ape2 kot...hehehe

sCha zaNe~ said...

get well soon kakak!

Hanani said...

sue-->alamak,takleh mandi air sejuk ke..pg tadi aku mandi dgn air sejuk..pautla tak elok lagi..tq for the advice...

jezz-->tq for the concern..pas mkn ubat je mesti ngantoks..

maidatul-->kalau demam ada pape bagus gak tu..huhu

scha-->tq sha yang comel..awak ada blog eh..nape tak bagitau akak..nak jd follower awakla..pastu akak linkkan blog awak k..

azli said...

Semoga cepat sembuh lah ye kami risau gak.. Dah gi hospital ke sekarang jangan pandang ringan lah.. klu ade tanda2 sintom selesema batuk atau demam silalah rujuk dulu kat hospital.. pakai penutup hidung.. ye makan antibiotik ubat demam ke apelah.. rest ye jangan kluar rumah coz imunasi badan awak lemah klu kluar takut terjadi jangkitan plak

Hanani said...

azli-->tq for the caring azli..nani pun risau gak ni sebab demam tak elok2 lagi ni...skang ni memang takut nak kuar kat tempat public

mun-e said...

hai kak nani :D

Hanani said...

mun-e-->hai mun-e..bila nak kwen?huhu

Post a Comment

TQ so much for the comment for my entry...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...