Subscribe:

10 August 2009

Kenduri Kawen & Malam Pertama

Melihatkan kepada tajuk agak 18 SX kan..tapi itu sume realitikan..huhu...ahad lepas bersamaan 9.8.2009 aku telah meghadirkan diri ke 2 kenduri kawen...1st aku g umah my deary fashya and her hubby mokhtar kat segamat..then tros rushing ke melaka menghadiri masjlis geng kereta ganazzz abg boy dan kak iza....tapi aku rasa agak sedih gak sebab dapat jumpa fashya kejap je...aku sempat melihat acara yang menyayat hati selepas akad nikah...teringat time aku akad nikah dulu...macam dah lama benar aku kwen..huhu...kat johor memang pas akad nikah akan ada majlis penyerahan...adegan ni memang sedih la...aku tengok org dah syahdu2 menitik air mata membuatkan aku pun nak nanges tapi aku cover2 gak...fashya sungguh ayu dan gorgeous pada akad nikah beliau..kamu sungguh ayu fashya...ops...PN FASHYA...huhu...akhirnya selesai majlis yang membuatkan beliau susah ati,risau,takut,happy dan macam2 perasaan lagi...aku antara yang sentiasa ada dengan fashya time menyiapkan barang2 untuk majlis beliau...fashya sangat gigih k sebab dia buat sume hantaran...yang pihak lelaki pun dia buatkan....sangat rajin kan..huhu..memang tabik spring la...dari a to z banyak yang dia handle sendiri...dia seorang yang independent kerana mak dia dah meninggal time first sem di upm...aku ada time dia nanges cakap ibu dia dah takde...so,segala persiapan kawen dia banyak buat sendiri... kalau aku tak taula jadi apa kan...aik,tetiba entry aku kali ni cam special dedicate to fashya plak...yang aku sedihnya sbb tak dapat amik gambar dengan fashya...nak amik tapi dia tengah salam2 orang..yang aku plak rushing..macam2 hal la..lagi satu tak dapat jumpa member2 yg sama blaja kat upm time kat umah fashya..takpe kengkawan..nanti kita jumpa k..

Kat melaka plak aku telah menghadirkan diri ke majlis kwen abg boy dan kak iza...sangat happening majlis diorang..kitorang telah berkonvoi sebanyak lebih kurang 18 kereta...sampai2 je kitorang dijemput parking di dalam umah pengantin..sangat malu ok sebab sume org dok tgk2 sapela yang parking masuk dalam umah datuk ni...umah dia sangat besar dan cantik..boleh guling2 menari hindustan la car park dia...sampai2 je tros g makan sbb masing2 dah lapar gilos..pas abes makan layan bebudak ni karaoke...pastu sesi bergambar bersama pengantin...sambil diorang nyanyi sambil makan kek pengantin yang sedap...kek coklat yang sangat sedap...macam nak makan lagi je..huhu..so, gambar2 yang aku snap ni hanya majlis kat melaka je...



kete madi (opti) dan pian (rv4) antara yang g sama2 dar jb..



sempat lagi amik gambar kat McD ayer keroh..



time tunggu kereta di cuci sempat lagi amik gambar dengan dayah



hubby di dalam sit bride...alamat nampak kasut paul smith di belakang..

kak aisyah dengan cik wan bersama pengantin

pasangan pengantin yang cute

pasangan pengantin baru dan pengantin lama...huhu

bergambar beramai-ramai dengan pengantin

4 comments:

jai.jezz ^.~ said...

kah kah kah.. tajuk entry pon dah gempak.. terus jezz buka.. "malam pertama" tu..

ciare (^_^)v said...

alaaaa gamba dgn puan fasya yg santek xde ke? T_____T

Hanani said...

jezz-->tajuk je gempaq..haha

ciare-->takde la ciare..kena tunggu dia upload la nampaknya..huhu

DilOt said...

tajuk sgt gempak...hehe...yeye dilot tau lum tawen lg..xleh....hihihi...

Post a Comment

TQ so much for the comment for my entry...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...