Subscribe:

28 April 2009

Pussy oh Pussy

Semalam my kittens name Pussy @ Pussy Cat Dolls telah selamat menjalani minor operation...ngeri tol tengok dr. bala jolok mulut pussy dengan gunting.alkisahnya, Pussy ni time baru sampai umah memang pendiam.aku ingatkan memang camtu pendiam and menurut perintah je.tapi time makan sardin whiskas je dia mesti menjerit..aku pun syak dia ada sakit tekak..disebabkan kesian tengok dia kesakitan and tak boleh makan maka aku and hubby bawa dia ke klinik veterinar yang terletak berhampiran dengan umah...pas doc cek punya cek rupa-rupanya ada tulang tersekat kat tekak dia..patutla dia takleh nak telan makanan..dok moyok je...dr bala pun cakap yang pussy kena diberi ubat bius, kalau tak mesti dia menjerit kesakitan time doc nak tarik tulang tu kuar..pas kena bius je pussy memang nyawa2 ikan je aku tgk...sedih time tgk dia camtu..pastu, doc pun mengeluarkan tulang yang tersekat kat tekak pussy..mak aih, rupa-rupanya tulang tu punyala besar and tebal..kalau dibiarkan boleh mati..sib baik aku cepat bawak g klinik.time doc kuarkan tulang tu memang ngeri yang teramat sangat..sian sangat kat pussy..dah la dia baby lagi dah kena operation..doc masukkan air dalam badan pussy sebab memang lemah and tak bermaya sangat...tulang je..ni mesti time kat peladang pussy melantak sakan ikan2 free yg org pasar bagi...teringat time aku kena jahit lidah coz eksiden dulu.sminggu takleh makan..tula pengalaman ngeri yang pernah aku alami...huk..huk...

Dah siap minor operation, pussy gerak sket2 je...pas 2 jam baru dia boleh gerak cam biasa..tu pun kaki di lemah lagi....aku letak je dia dalam sangkar,dia tros nak makan sardin whiskas..kebuluran agaknya..tapi disebabkan dia baru pas operation dia tak dapat meneruskan niat suci murni dia nak makan sardin whiskas tu..tersedak2 nak telan..tula,degil bila aku cakap takleh makan tapi nak makan gak..tros dia dok tido je...esok pagi2 aku nampak dia tengah menikmati sardin whiskas dengan tenangnya...lega sket ati aku...kalau tak,dia tengok je adik-bradik dia makan....balik sekolah je aku tengok dia dah normal...so,tamatla cerita seekor PUSSY...

3 comments:

wiwita said...

ko bg die makan dinosor ker? isk isk... baru ader 3 eko kucen dh tercekik!.. ni.. aku ari² bg mkn 11 ekor.. x nah lagik tercekik tulang dinosor.. muhuhu

ღnFashyaღ said...

ayo...belum tamat la cite seekor kucing...nti mesti ade cite2 lain sebab die idup lagi..hihi

nway cutela akak treat kucing macam treat anak sendri...siap g klinik lagi tu...bagus...bagus..:)

Hanani said...

Witz:Pussy tu tercekik tulang time makan kat pasar peladang..azreen kan amik dia bawa balik..time tu la dia tercekik..aku bagi makan whiskas yang sardin je..

Fashya:Kucng haiwan kesayangan nabi...huhu...sian tengok dia sakit..

Post a Comment

TQ so much for the comment for my entry...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...