Subscribe:

10 September 2012

Review Legoland

Salam sume..ecewah..arini baru nak review tentang Legoland..aku pergi pun dapat pass masuk percuma bawah Kementerian Pendidikan..kiranya untuk cikgu-cikgu dan staff pendidikan. Kalau tak, tiket masuk je rm190 untuk dewasa (kalau tak silapla ke lagi mahal..aku dah lupa)..untuk kanak-kanak rm140...harga dah mahal macam check in kat hotel 4 bintang dah tu..hehe..kalau yang sangat mampu tak kisah kot tapi pada aku memang mahal harga tiket dia....from my point of view yang dah masuk dah tengok permainan yang ada Legoland adalah best jugakla..sebabnya dapat tengok karikatur yang dibuat menggunakan lego..aku adalah teruja jugakla tengoknya...so, aku rajinkan diri nak review tentang Legoland ni...maka, banyakla gambar untuk entry kali ini ye...meh kita jamu mata dengan gambar-gambar yang dah diambil..tak banyak sangatla sebab aku adalah tak larat ok..tak sedar diri mak buyung tapi nak pergi berjalan jugak..aku taktaula yang tempatnya adalah sangat besar..peringatan kepada yang nak pergi sila jangan pakai heel ok..pakai selipar atau sport shoes saje..kalau tanak kaki korang sakitla..aku pas balik tu kaki adalah bengkak..huhu..tobat dah tanak pergi dah...



kat bawah ni adalah adalah gambar-gambarnya dan yang bestnya sume dibuat menggunakan lego..


..



..



...





....




.....







ni adalah pelabuahan tanjung pelepas yang ada kat Gelang Patah.

eyes on malaysia..

tembok besar cina

taj mahal uolss

bandar melaka

ni tempat permainan..tapi aku tak mainla


hah, tu dia mak buyung 31week tak sedar diri berjalan..balik kaki bengkak..time ni kaki aku dah bengkak dah pun

dan lagi..tengah panas time ni ok..dengan jubah hitamnya berlengas sungguh rasa..

perut dah sama besar je dengan guard 2 org tu..guard tu diperbuat dari lego ye..cantikkan???

dan lagi, tuan tanah harus interframe..

castle apa ntah..

ni dragon park..dalam ni pun ada game..

ni adalah robot yang diguanakan dalam permainan yang di set dengan komputer..

hah, ni kat lego academy..sume cikgu akan dibawa ke sini dulu. diorang briefing tentang permainan yang digunakan sambil belajar..yang merah-merah tu adalah laluan untuk robot tadi..sume dah di set dengan komputer..

hah, minah ni adalah instructor kat bahagian ni..aku rasa dia orang filipina sebab masa dia bagi briefing tu slang dia dah macam filipina je..

ini adalah orang melayu ye..jangan salah sangka..dia tengah briefing camne penggunaan mesin boleh diaplikasi dengan menggunakan lego..so amazing...

minah ni pun tengah beria briefing camne tenaga solar boleh gerakkan benda alah 4 biji tu...boleh race lagi..dan aku punya yang paling laju bergerak wei..eksaited kemain kalah budak-budak..


aku suka tengok atok ni..cantikkan..pun dibuat menggunakan lego..aku try nak cabut tapi tak boleh..dah dilekat baik punya..haha

jat sini aku tak masuk sebab time ni nak pergi lego academy dulu..sudahnya sampai balik tak pergi..sini pun ada macam2 game..



tempat wajib bergambar bila dah sampai sini..sebagai bahan bukti...hehe

gambar pass masuk pun nak amik jugak..hehe



so, itu je aku dapat snap..ada lagi gambar tapi kat fon kawan-kawan yang lain..yang aku pergi ni tak bawa family..harini ada dapat lagi 4 tiket free dan aku soh suami aku pergi bawa Kasih..aku dah tobat nak masuk..penat wei..time peknenla..kalau tak peknen harus pergi lagi tu...so, ini je review aku dapat buat ye kawan-kawan..

8 comments:

Noor Diana Tumpang said...

bestnya, kalau bwk budak2 yg xcited ni....tpt mkn ok tak?

lina said...

teruja je nak gi legoland tapi bila fikir pasal harga tiket yg mhl tu terus mcm tak best. tunggu rezeki bergolek kot baru dapat masuk ;)

lina said...

teruja je nak gi legoland tapi bila fikir pasal harga tiket yg mhl tu terus mcm tak best. tunggu rezeki bergolek kot baru dapat masuk ;)

Miss Uya said...

seronoknyee dapat pass free.. merasa gak anak dlm perut ko tu nani.. tadelah kempunan kan?

Mrs Nageb said...

untonglah dah dapat masuk ;)

adianiez AIDA said...

insya'Allah cuti sekolah pertengahan tahun depan aida nak gi legoland ni :) baby pun da besar time tu. nak kumpul duit! hi hi..

Hanani said...

diana: lupa lak nak inform tentang makan..semestinya mahal..air je dah rm6..

lina: tau takpe, memang mahal..ni pun sbb dapat free kan..

su: hehe,untung baby..

iela: ni pun sbb free kalau tak, tak taula nak masuknya bila..

aida: kumpul jangan tak kumpul..tapi mmg syok dapat pergi bawa anak

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

wah...besh...besh...klu dapat free yg nani...

Post a Comment

TQ so much for the comment for my entry...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...