Subscribe:

25 September 2012

Kasih di kala 2 tahun 3 bulan


Alhamdulillah, pagi tadi pergi check up baby kat KK semuanya ok..berat bertambah 500g saje. Kedudukan baby menurut kata nurse kepala dah ke bawah. Mintak-mintak betul apa yang dikata. Ok, sekarang ni nak citer pasal anak dara aku sorang tu. Siapa lagi kalau bukan Kasih Nazreen.

Lately, dia beria nak pakai tudung. Aku beli sehelai je. Kalau nak keluar je dia mesti cari tudung dulu..tak kirala pakai skirt ke nak gak pakai tudung..aku kalau dia pakai skirt tak bagi dia pakai..dah macam kelakar je..kalau pakai seluar baru aku bagi..macam gambar kat atas ni, pergi rumah atok cepat-cepat capai tudung...tu sebab pakai baju tidur, kalau tak takde maknanya...sekarang ni wording kasih dah makin clear dan aku makin banyak vocab yang dia tau..tapi kadang-kadang tu aku tak faham juga dia cakap apa...

Sekarang ni kasih makin suka melaram. Kalau pakai baju cantik sikit je, nak pakai lipstik siap eyeshadow ok. Nak cantik punya pasal..so, aku kena letak alat-alat mekap tinggi-tinggi supaya dia tak dapat ambik. Dan yang palin utama Kasih makin melasak. Kadang-kadang tak larat aku nak layan perangai dia..dah sampai 'phase of two'. Memang menguji jiwa dan raga. dengan keadaan aku yang tak larat sangat ni boleh buat hilang sabar. Tapi rasa sangat geram bila dah makin pandai sayang orang lebih-lebih lagi dengan baby. kemain lagi dia cium kalau nampak baby

Rasanya itu saje buat setakat ini..nanti aku update lagi..ni pun untuk peringatan aku di masa akan datang..pape pun mama sayang kasih sangat-sangat tau..

2 comments:

Miss Uya said...

adoyai..

pakai skirt pun nak bertudung?

hehehe,, mmg kelakar la kasih..

Mrs Nageb said...

cutenya kasih pakai tudung..:)

Post a Comment

TQ so much for the comment for my entry...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...