Subscribe:

02 March 2012

Ada ke takde ni?

Assalamualaikum. Sempena hari Jumaat yg mulia ni aku nak share dan minta pendapat korang sume. Kalau tengok pada gambar macam tau je kan. Bukan apa korang-korang mesti ada yg lg berpengalamankan? 2 hari ni cik P datang lewat. Baru 2 hari da risau aku ni. Biasanya cik P aku akan dtg cepat dr tarikh sebulan sebelumnya. Tapi disebabkan bulan ni aku rasa badan penat lain macam dan sakit pinggang yg melampau terus mcm rasa simptom-simptom nak peknen tp ckp dlm hati bukan kot. So, buat tak tau je la. Tapi disebabkan naluri ingin tahu ni kuat bebeno aku pun gatal-gatal pergi wat UPT pada hari 1st dah lewat. Cek punya cek memang ada keluar double line tp line tu blur je. Aku da nk bgtau suami tp nanti dulu la. Then 2nd day test lg dan hasilnya memang positive. Line tu da terang sikit. Aku jadi cenggini sebab kat rumah ni stok upt melambak. Tu yang asyik dok try je. Adik ipar keje kat Pantai Medical Center, so diala yg bg stok upt tu. Aku ingat nak g cek doc nanti2la. So, korang rasa ada ke tak eh? Kalau ada Alhamdulillah sebab kitorang memang plan nak bg kasih adik tahun ni dan umur aku pun dah tua kan. Yela, tahun ni dah 31 ok. Dah tak berahsia lg dah. Kang lambat sangat nak beranak berapa je anak aku. Amboi, statement macam nak anak ramai je. Aku rasa nak bgtau hubby macam ceeramon buat kat suami diala. Haha. Tapi suami aku pun mesti buat sama mcm ciput buat kot. So, malam ni la nak bagi tau dia. Macam manala reaksi dia kan. Dah la kasih sekarang ni makin melasak dan macam pe'el dia buat. Aku memang da jadi tarzan je kat rumah ni. Aku xnak publish apa2 pos kat fb. Kat twiter dah tanya yang lebih berpengalaman. Bukan apa, kat fb tu sume sdare mara tau. Aku xnak bgtau lg. Geng-geng d UB harus tau ni. Blog aku ni kira ramai gak yg xtau. Tu yg berani up entry cenggini. Nanti aku akan bagitau gak. Semoga aku tabah nak hadapi semua nanti ni. Doakan aku ye korang sume.

6 comments:

bonda dadif aka akish said...

kalu dah dable..makanye..konpem la adeee.....

weeee!!!


congrets!

Kasmawati Jaafar said...

insya allah, ada la tu rezeki kasih nak dpt adik nnti. kalau mcm aku blm ready lg, anje. mmg plan nk cukupkan 4, tp yg kecik tu pun blm masuk 3 thn. kalau skrg ni cik P dtg lambt sehari je, aku dah kemain risau lg. 1,2 thn lg kot kalau nk tambah lg. hehe..semoga allah makbulkan doa ko nk baby lg k..

Anonymous said...

Tahniah, anda hamil hehehe nak berangan jadi doktor kejap, setahu saya la kan jika haid kita lewat walaupun sehari kita dah boleh check pregnancy test. Kalau dah keluar 2 line maknanya anda hamil :)

aziyana said...

hihihih klo blur2 tu kompem la tuh..tahniah ye..hihihih

Tengku Fauziana said...

insyaallah..mcm ade tu..hihihih
ok la tu kasih dh sthn lepas..
awak pn dh 31 thn..sesuai sngt la tu...

Mrs Nageb said...

congrat Nani :) Suka hubby ngan kasih tu nanti :)

Post a Comment

TQ so much for the comment for my entry...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...