Subscribe:

03 November 2011

♥♥ Happy 4th Anniversary ♥♥

Alhamdulillah arini genap usia perkahwinan kami 4 tahun..hah! dah 4 tahun ko kawen nani??? cam tak caya je tapi itulah realitinya...sesungguhnya pelbagai rintangan dan dugaan yang kami harungi bersama...berkat kesabaran dan kepercayaan antara satu sama lain segala dugaan dapat kami tepis walaupun ada hati yang terasa tapi itu semua adat resam dalam perkahwinan..saya masih ingat lagi..seawal perkahwinan kami berumur 2 bulan tak silap, saya ada membaca sebuah buku bertajuk RAHSIA RUMAHTANGGA BAHAGIA (penulis tak silapnya dr hamka)...alhamdulillah, dengan buku itulah saya berpegang dengan ayat apa guna berkahwin kalau untuk bercerai...pelbagai tips dan panduan yang ada dalam buku tu..selain daripada buku tu, saya selalu merujuk pada sifu tak lain tak bukan adalah mak saya..mak saya adalah my best dr love..kalau sedih sikit bagitau kat mak..bukan apa, saya dah tak tau nak luah kat sape..tapi setiap kali luah kat mak mesti cakap jangan bagitau sape2...rahsia besar..mak akan bagi semangat dengan kata2 yang betul2 wat saya berfikir berkali-kali kalau nak buat keputusan..biasala kalau baru2 kawen macam2 nak kena hadap..betul tak?? saya memang salute pada pasangan yang takde masalah langsung masa awal kahwin..tapi rasanya mustahil takdekan..sedangkan lidah lagi tergigit inikan pula suami isteri...

Saya akui masa awal perkahwinan saya banyak mengalah dan banyak toleransi dengan suami..yang penting komunikasi berkesan antara suami isteri..saya bukan nak cakap saya ni jarang bertikam lidah dengan suami tapi alhamdulillah, lepas berbincang elok2 dan dapat kata sepakat terus wat keputusan dan tak tukar-tukar dah...yang penting jangan pendam..kalau tak lagi kita stress...

4 tahun bersama membuatkan saya dan suami seperti pasangan yang tak dapat dipisahkan..ingat lagi time awal2 peknen, time cuti sekolah saya balik kampung dan suami tinggal kat JB rasa macam rindu gila la...patutla orang cakap, kadangkala harus ada ruang untuk kita bersendirian biar ada rasa rindu membara pada pasangan..selepas pada tu je, setiap kali cuti sekolah panjang je mesti saya akan balik kampung..lebih2 lagi dah ada anak ni..pergi holiday juga adalah antara pengikat kasih sayang suami isteri..lepas bersalin je suami saya nekad untuk bekerja sendiri dan jaga anak time saya pergi sekolah.jadi mr mama okeh.bukan senang tau kalau suami kita offer diri nak jaga anak sendirian time gi keje..alhamdulillah sume dipermudahkan oleh ALLAH..macam pelik je kan bila cakap suami yang jaga anak time saya gi keje..tapi semuanya ok..bidang tugas suami saya flesksibelselepas kelahiran anak kami perniagaan suami saya dimurahkan oleh ALLAH..ada je job masuk...yela, bila bekerja sendiri lagi ada masa..so, kasih hanya kami berdua yang jaga...nasib baik saya abes mengajar seawal jam 1.30..kalau tak jenuh gak...memula cam tak konfiden je nak bagi suami jaga anak kecik2 ni..dengan fully BF lagi..tapi dia yakinkan saya yang dia boleh buat...alhamdulilah, dah 17 bulan suami jaga kasih..dan genap 2 tahun nanti baru nak hantar kasih ke nursery kot..even kasih kami berdua yang jaga tapi social skill dia sangat ok sebabnya dia tak takut dengan orang dan suka berkawan..pantang nampak budak baya2 dia terus nak berkawan...ish, kalau nak citer sume kisah suka duka sepanjang 4 tahun bersama memang panjang berjela la karangan tapi sesungguhnya saya bertuah kerana berkahwin dengan Muhammad Azreen Azman..dia memahami saya dan sentiasa ada di waktu sedih dan gembira..kawan baik dan juga pendengar yang setia..dia seorang ayah yang sangat penyayang..semoga perkahwinan kita diberkati hingga hujung nyawa...i love u so much....doakan kebahagiaan kami ye kawan-kawan...sayang korang sume...



ticker ni wajib letak ye..



kami berdua..


family kecil saya


cinta hati kami...



*kitorang tak decide lagi nak celebrate katne lagi..aci tak??

4 comments:

ღnFashyaღ said...

happy anniversary kak nani. semoga kasih sayang utuh sentiasa. amin

bonda dadif aka akish said...

hepi anibesari nani..

=)

Hanani said...

fashya: tq darling...

akish: arigato ye..

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

WAHHHH ...4 TAHUN SUDAA.... SEMUGE HEPIII SEFAMILYS....

Post a Comment

TQ so much for the comment for my entry...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...