Subscribe:

29 July 2011

Kembali kepada normal....

Alhamdulillah, saya dah kembali tak bz sangat seperti biasa..haha..minggu ni sangat hectic sampai nak update blog pun tak sempat..masa berjalan sangat cepat sampai tak cukup masa rasanya...nak main dengan kasih pun cam terhad jek...punyala gila kerja..haha...gila sangat ke nani? actually, saya seorang guru..ada kawan blogger yang tanya..so, mama mya a.k.a yanti dah terjawab ye soalan kamu...saya sangat bz sbb kppm nak datang sekolah..macam2 nak kena buat...dari sebesar zarah pun nak kena jaga...yang menariknya saya mengajar anak2 orang asli e kawan2..memula posting saya sangat kejutan budaya..bukan apa, ngajar anak2 org asli ni mmg memerlukan kesabaran yang saaaaaaaaaaaangaaaaat tinggi...tahun pertama mmg saya sangat down dan stress..tahun ni dah tahun kelima saya mengajar diorang dan sudah lali dengan perangai diorang...macam2 yang saya dapat sepanjang mengajar kat sekolah ni..yang paling penting yela, tahap kesabran saya diuji 100% dengan perangai diorang tapi lama-kelamaan diorang pun dah semakin berhemah...yang palin best adalah pada musim buah..saya akan mendapat banyak buah secara FREE ye..tak payah nak beli..contohnya durian, rambutan dan macam2 la...seafood pun sangat sealu saya dapat...masa memula posting boleh dikatakan hari2 tak payah g pasar. ada je yang saya dapat..fresh2 lagi okeh..macam ketam bangkang, ikan2 laut, kupang, lala, dan segala mak nenek ikan saya dapat..diorang sangat murah hati...erm, kalau nak tau lebih lanjut boleh contact ye....hehe...budget glamour la plak...sedangkan non hado...

eh, entry saya dah macam tersasar lak..anyway, saya sekarang rasa nak relax je..memandangkan hari isnin dan selasa sekolah cuti so, dapatla merelaxkan diri setelah penat buat banyak kerja sepanjang minggu lepas...dan sekali lagi tahun ni saya rasa tak dapat berpuasa pada hari pertama umat islam berpuasa sebab cik P saya dah datang...huhu...so, selamat berpuasa saya ucapkan kepada semua kawan2 ye...semoga amalan kita mendapat keberkatan dan keredhaan dari Nya....









baby comel ni adalah anak kepada angkasawan negara Sheikh Muszaphar...nama dia SOPHEA ISABELLA...comelkan..motip letak gambar anak orang ntah kat sini...rindu bau baby...

4 comments:

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

Oooo cikgu...rupenyer...tahniah laaa mengajar anak2 org asli ..semoga tabah keh nani..

farhanna said...

comel kan anak Sheikh Muszaphar

QiuT Mummy said...

slm perknlan dr sy ibu ezqil...sdh follow awk..jemput siggh blog sy.

QiuT Mummy said...

slm perknlan dr sy ibu ezqil...sdh follow awk..jemput siggh blog sy.

Post a Comment

TQ so much for the comment for my entry...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...