Subscribe:

02 November 2010

5 bulan yang menerujakan..

Entri khas dari mama untuk my Angel Kasih................








Harini genap umur my angel Kasih 5 bulan..5 bulan lepas tepat jam 11.15 pagi lahirlah anak yang kami nanti-nantikan selama 9 bulan.sangat tersentuh bila telah menjadi mama..apabila melihat tubuh kerdil yang keluar dari rahim sendiri...sedar tak sedar dah 5 bulan kasih hadir dalam hidup saya..sepanjang 5 bulan ini kasih sangat2 behave..tak pernah meragam yang sangat teruk, cuma rengek2 minta didukung setelah lama baring agaknya..kasih oh kasih, mama sangat teruja sebab dapat menyempurnakan hasrat untuk ekslusif breastfeed kepada kamu..alhamdulillah kerana sampai sekarang susu mama sentiasa ada untuk kasih cuma time cik P datang pengeluaran susu tidak semeriah biasa..kasih sangat aktif walaupun sangat bam bam...kasih dah boleh meniarap pada umur dia 4 bulan 21 hari..dapat meniarap terus nak mengesot dengan merangkak sekali..huhu..berat kasih dah 7.1 kg..waa, pttla penat mama dengan ayah dukung kasih..sekarang ni dah try2 nak merangkak plak...alhamdulillah melihat progress kasih...sekarang kasih sangat suka na bermain dengan soft toy yang mama belikan..khusyuk je..kalau kena kacau mulala dia bersuara..sangat comel...tak dapat nak digambarkan perasaan seorang mama bila dapat melihat anak sendiri happy walaupun tak dapat tidur awal macam dulu sebab kasih skang ni suka sangat tido lambat..mana taknya sebab dari pas magrib sampai kol 10 ke 11 mlm dia terjaga..pastu kol 2 pagi baru nak tido semula..tu pun bila dah puas main2 dengan mama dan ayah...anything for u dear..haih,kalau citer pasal anak mmg tak abes...huhu..sesungguhnya semenjak kehadiran kasih,hidup kami sekeluarga sangat menerujakan...


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-









2 comments:

Jehan Najib said...

waaahh... semangatnye pipi!!!

Momma Mia said...

tahniah
dah masuk 5 bulan. dah dekat tuh nk 6 bulan.
semoga dipermudahkan lagi urusan penyusuan.Amin

Post a Comment

TQ so much for the comment for my entry...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...