Subscribe:

08 December 2011

Kenapa saya sangat puas hati ??

Mood saya sekarang adalah sangat puas hati. Kenapa?? Sebabnya br blk dari bawa kasih pergi cek up 18 bulan kat Klinik Desa Benus dan layanan yg diberikan sangat terbaik. Kenapa sangat terbaik sbbnya kerana misi tersebut menjalankan tugas sbg misi dgn sangat baik dan berbudi bahasa. Bercakap menggunakan akal fikiran yg waras. Bkn mcm sesetengah misi tu, da la muka ketat pastu nak bg nasihat ikot sedap mulut tanpa fikirkan perasaan org yg kena lecture dek dia. Berbalik kepada misi tadi yg bernama Pn Jameah. Saya sangat senang dgn layanan pn. dan nasihat yg diberikan. Da tu tak payah nak menunggu lama. Alhamdulilah cek up kasih 18 bulan ni berat dia naik dan tak kat line kuning lg. Semoga terus naik dan yg penting anak mama sihat selalu. Yg paling best bila saya inform yg saya still BF kasih lagi sampai sekarang misi tu sangat happy dan siap cakap tahniah sbb still BF lg. Part tu yg buat sy salute kat dia. Yela, sebelum ni kalau pergi cek up, bila sy cakap sy still BF kasih kemain panjang lebar misi tu marah saya cakap yg susu ibu ni tak cukup zat nak tampung pemakanan kasih. Hello, dengan umur kasih sekarang 3 kali sehari je minum susu da cukup. Bukannya dia bergantung kat susu je. Alhamdulilah kasih nak makan makanan lain dan supplemen jugak. Nak di lecture semula kat dia saya ni bukan misi, tapi bukannya kita tak tau kan. Bahan bacaan berkaitan parenting da banyak. Nak senang google je. Hah, panjang lebar saya bercerita buat luahan perasaan. Maaf andai ada perkataan yang tak sedap di dengar dan menyentuh hati mana2 pihak. Ini hanyalah sekadar meluahkan apa yang dirasa.

4 comments:

veesakura said...

ina harap dapat full BF my baby atleast sampai umo 2 thn. insyaAllah..

fifa said...

continue breastfeeding!!its good..haih,nurse manakah tu yg kata x bgs..keep strong k!

Hanani said...

veesakura: insyallah boleh ina, yg penting niat dan be strong...

fifa: tq dear..nurse yg tak support bf..

veesakura said...

insyaAllah..kene blaja ngan sifu2 la supaya tak jadi hangat2 taik ayam. hehe

Post a Comment

TQ so much for the comment for my entry...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...