Subscribe:

20 August 2010

Stok susu untuk Kasih

Assalamualaikum w.b.t...alhamdulillah arini masih segar dan bertenaga untuk berpuasa even fully bf my lil princess Kasih...dan saya sangat2 teruja untuk terus bf kasih..lebih-lebih lagi setelah mendapat support dan panduan daripada otai bf macam Momma Mia...semakin ramai kawan-kawan saya yang fully bf anak mereka sekarang...sama-samala kita support 101% breastfeeding yer kawan-kawan...berdasarkan tajuk entry kali ni adalah perihal stok susu kasih...setakat ni alhamdulillah still mencukupi..memandangkan tugasan saya sebagai guru sampai tengahari je,so dapatlah kasih direct feeding kol 2 ptg...tapi saya still pump gak untuk stok kasih time saya kat sekolah..memandangkan peti ais saya hanya 1 pintu,maka stok tak boleh nak dibuat banyak2..paling lama tahan 2 minggu je..bak kata ibu eisya (Pn Dayu) yang penting kualiti..saya sangat setuju..rutin saya hari2 pam susu kasih pas balik sekolah dalam kol 2-3 ptg, kol 6-7 ptg..malam plak saya direct feeding sahaja..hasil pam yang saya dapat selalunya dalam 11 oz..setakat ni saya hanya menggunakan pam Avent Isis manual dan susu sentiasa ada untuk kasih minum..tapi kalau dapat upgrade pam spectra 3 pun dah ok..huhu..takpela, yang penting kasih kenyang dengan hasil perahan mama dia..time kat sekolah saya tak sempat nak pam..sebelum ke sekolah dalam kol 6pg sampai 6.30 pg tu saya direct feeding kasih..kasih just minum susu dengan botol time saya kat sekolah je..saya balik seawal 1.30 petang..tapi kalau ada meeting paling lambat sampai umah dalam kol 4 ptg la setakat ni...nak tanyala kawan2 kat sini,sapa yg bertugas sebagai cikgu jugak..korang ada pam susu kat sekolah tak? boleh share2 dengan saya tak? sharing is caring rite? Kepada ibu2 yang dah lama ebf silalah share-share ye..kerjasama anda amatlah dihargai..



pipi saya makin labuhla mama...


dagu saya dah ada leyered baru hasil minum susu mama saya...

2 comments:

Dayu said...

ye..ye yg penting kualiti
biar tak semeriah org lain susu kita, asal cukup nk bagi anak minum
dah cukup nikmat kan
biarlah perah arini, esok guna
ok pe, fresh lagi dia minum tiap2 ari

sama lah kita, petia ais satu pintu
kang, susu melambak2 mana nak simpan
ni pun skrg abwak simpan kat opis
buat peti ais opis macam sendiir yg punya...

NORZATIHANANI said...

nani pun tgh pk ni kak nani..cane nak pam kt sekolah..takde tempat yg oklaa :((

Post a Comment

TQ so much for the comment for my entry...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...