Subscribe:

23 October 2009

Sihat seperti biasa tetapi makin kuat makan....

Assalamualaikum sume...alhamdulillah saya berkesempatan update entry setelah sekian lama merehatkan diri...alhamdulillah saya makin sihat dan makin kuat makan...huhu..berat saya macam dah bertambah...aritu time mabuk teruk memang susut berat saya sampai dengar nama makanan je dah benci..skang ni nampak sume sedap je...tengok org lain makan nampak macam sedap je...demi baby saya tak kisah asalkan sihat sentiasa....baby saya dah 8 minggu 1 hari arini bermakna usia dia dah 2 bulan..dan selama 2 bulan juga dia dalam rahim saya..skang ni simptom sakit pinggang dan kerap buang air kecil time tengah malam melanda saya...kalau sebelum ni saya memang jarang bangun tengah malam untuk buang air kecil....masa saya mabuk teruk aritu saya kena masuk air sebanyak 2 botol...tu pun doc kata still dehidrat...kalau ikut hospital saya memang dah kena admit kat hospital tapi bila doc tengok saya buat muka kesian je dia soh balik dulu and makan ubat....tapi kalau still tak boleh makan and minum pape sure kena admit kat wad....huhu...memang time mabuk teruk tu satu pengalaman yang tak dapat saya lupakan...patutla syurga di bawah telapak kaki ibu kan...dengan adanya nyawa lain dalam rahim saya, terasa sangat bahagia...semoga baby sihat dan sempurna di dalam rahim mama ye...

Sekarang ni saya nak upadate blog rasa malas benar..tak tau nape..kalau tengok lappy lama2 jadi pening je...tapi sib baik arini ok sket..tu yg cepat2 wat entry...tq kepada yang sentiasa mendoakan kesihatan saya..kepada hubby tq so much kerana menggantikan saya menjalankan kerja2 umah sepanjang saya melepek teruk kerana mabuk...sepanjang mabuk tu memang rasa malas dan tak kisah umah nak jadi apa...sib baik en hubby rajin mengemas..bila lagi kan sayang nk tolong b....hehe...skang ni aku dah boleh masak nasi tapi nak masak lauk2 sorry ye...rasa loya dan pening still ada...sib bail umah mom in law saya dekat je dgn umah...mom in law la yang jd supplier lauk2 utk hubby makan...haha...setakat ni saya tak mengidam yang ssh nak dapat...baby baik kan...just kuat makan je...huhu...

7 comments:

f a i z a h 's said...

lebih krg la kita...sy da masuk 11weeks ni baru ok sikit...tp masih muntah dlm 1-2kali jgk sehari... open house langsung xleh g sbb sgt busuk bau makanan...n MIL gak jadi suppliar makanan...kkdg nenek...ahah...sy ok sket sbb hubby dok jauh so xpyh susah2 nk fikir pasai makan minum dia...kkdg dia balek je kena fikir...ngeeee

jai@jezz said...

jgn lupa mkn ubat yee... jaga kesihatan babe dlm perut tu...:)

lina said...

kak,

jaga kesihatan leklok ey. jaga baby ey.

Hanani said...

faizah-->tu la kan,time mabuk bau makanan jd busukkan..macam2 ibu mengandung ni..

jezz-->skang ni makan vitamin and ubat yang doc suggestkan je...insyallah akan jaga baby sebaik mungkin...

lina-->tq for the caring lina...

maidatul said...

ok lah tu da ok sikit...yg penting jaga kesihatan nani n baby...akma tumpang seronok tgk org pegnen nie...

sue_hatimanis said...

ha...??
takleh terbayang aku bile turn aku nanti nani..
take care taw..

ezan said...

hai nani, lahhh kena masuk air ke? Takpelah mmg besar pengorbanan seorg ibu ni nak pulak disaat nak melahirkan nanti. Takpelah jangan lupa makan ubat yer terutama vitamin2 dan asid folic.

Take care ye.

Post a Comment

TQ so much for the comment for my entry...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...