Subscribe:

27 October 2009

Perubahan Diri Sepanjang 1st Trimester

Assalamualaikum...atas permintaan Pn Fashya saya telah merajinkan diri untuk mengupdate blog...takde pape nak di share kan kat sini just nak bagitau beberapa perubahan diri time trimester pertama...perut saya makin membesar tapi perubahan takla ketara sangat...kain baju kurung yang sedap dipakai dah agak ketat sikit....selera makan makin bertambah even kadang2 apa yang dimakan kua semula tapi bak kata hubby takpe makan banyak2 at least dari 8 yang dimakan 4 dah absorb dalam badan..huhu...emosi juga kadang2 tak menentu..kadang2 ada je yg nak dimarah walhal perkara kecik je...tentang buang air kecil plak jgn cakapla sebab saya dah lagi kerap untuk buang air kecil walaupun minum air sikit je...yang tak tahannya bila tengah2 malam setiap 2 jam tersedar nak buang air...satu lagi simptom yang saya alami ialah sakit pinggang...kalau nak bangun dari baring je masya allah sakitnya..thanks to hubby kerana sentiasa melayan kerenah saya dan baby yang tak menentu ni...setakat ni apa yang saya nak makan mesti dapatnya la...saya tak mengidam yang pelik2 lagi setakat ni...saya skang ni sangat suka minum air milo walhal sebelum ni saya sangat tak suka dengan milo..sehari tu kalau tak minum milo tak sah...tekak ni rasa lega sangat pas minum milo...saya sangat tak suka dengan benda2 yang manis skang ni..sume nak yang masam2..ada sekali tu saya makan nasi ayam madu abes terkua smula...kalau boleh saya nak elakkan makan banyak asam tapi ntahla makan asam sepaket pun saya boleh abeskan...skang ni gak saya sangat suke makan kacang cap tangan..hari2 nak kena makan..huhu...benda2 yang berasakan susu perut saya takleh terima...

Esok pagi saya akan ada appoinment dengan doktor untuk mengetahui perkembangan terkini...yang paling ketara saya rasa berat saya dah makin bertambah kot..huhu..takpe, demi baby saya sanggup lakukan apa sahaja...semoga baby sihat dan sempurna ye sayang...

6 comments:

f a i z a h 's said...

Weee...da ada selera mkn tuh oklah :D

ezan said...

takpelah kalau kuar balik tapi yg penting kena makan supaya baby kat dalam pun dapat zat. Take care ye.

sue_hatimanis said...

maybe sesetengah orang akan mengalami benda yang berbeza... kebetulan colleague aku kat sini masa preg amat-amat sukakan coklat walhal dia anti-coklat!!
take care ye nani, aku doakan ko dan baby ko sentiasa sihat walafiat...peace!

Hanani said...

faizah-->alhamdulilah dah boleh makan tapi loya still ada..

ezan-->tq ezan..doakan nani ye..

sue-->tu yg aku pelik sue..padahal aku mmg yg suka sangat coklat..makan benda2 yang manis je loya tekak aku...nanti kalau ko pregnant akan alami yang perubahan yg lain plak...

CikMin said...

ya'ALLAH nani....klu nani x mai blog cikmin..sampai sudah la cikmin xtau..hihiihi..td cikmin siap reply kt SM tu..tanye bila nani nak bgtau good news kt cikmin...tahniah ye nani..semoga selamat sumenya...terima kaseh gak atas doa nani tuk cikmin...

sue_hatimanis said...

ohh.. tidak... aku harap aku kekal sebegini coz aku anti-nenas...
kalau turn aku gila nenas lak, melekat ke tidak baby aku...sob..sob... oh tidak...!

Post a Comment

TQ so much for the comment for my entry...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...