Subscribe:

04 December 2012

Ammar Harith is 1 month

Alhamdulillah harini genap umur Ammar sebulan. Dan dah sebulan juga aku berpantang. Lagi 14 hari baru habis pantang. Dah genap sebulan maka,kenala pergi cek ibu dan anak di KK. Berat aku dah turun sama seperti sebelum pregnant. Tak ideal lagi sebab sebelum pregnant dah gemuk. Maka pasni lg kena kerja kuat. Check up Ammar adalah berjalan dengan baik sekali. Berat Ammar adalah 4.3kg. Alhamdulillah berkat minum susu mama. Sape kata minum susu ibu berat naik sikit. Nurse pun terkejut berat dia naik banyak sebab 24/11/2012 aritu berat Ammar 3.8kg je. Mana taknya Ammar adalah berjaga malam makanya dia sangat kuat menyusu dan malam production susu adalah lagi banyak. Tak heranla kenapa berat naik banyak sekejap. Panjang dia dah 54cm. Time lahir 51cm. Meninggi jugak ye. Overall semua ok. Dan kali ni aku inform kat nurse planning nak makan pil dan dia bagi aku pil Noriday. Aku biasa dengar dari kawan-kawan je tapi tak pernah guna sebabnya selama ni aku plan sendiri secara natural. Siapa yg consume pil Noriday meh share dengan aku meh. Saya budak baru belajar.

7 comments:

mamaellycollection said...

kejap je dah sebulan kan Nani..

Hanani said...

elly: ha'ah kan elly..rasa kejap je

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

Warghhh byk jgk amar naik berat bdn yer...qushairy...nsik 1 kg jerk smlm cek sebulan...lahir 3.8...now 4.8...yanty pun bg fully bf...alhmdullilah jnji sihatkn...

ibu humaira said...

ita penah makan pil noriday tp x serasi. rase loya2 mcm nk muntah pon ade n pening2. terus x makan dah. sempat makan 2 papan je means 2 bulan. pastu stop rancang sendiri..

Hanani said...

yantie: fully bf mmg baby naik banyak gak..naik 1kg pun ok sangat2 dah tu

ita: yeke ita..ni yg pikir nak makan ke tanak ni..

QA's ~ mamapapa said...

alhamdulillah..cepat je msa berlalukn :) semoga sihat2 selalu ye,ammar :) cubit2 ur nuff :)

.::: Princess MOMOY :::. said...

bestnya dapat cium bau baby ^___^

Post a Comment

TQ so much for the comment for my entry...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...