Subscribe:

17 December 2012

44 hari berpantang


Alhamdulillah, arini genap 44 hari aku berpantang..dan esok dah habis pantang..horeyyyyyyyyy..amboi, happy kemain ko ye nani. Tapi dengan mak aku, selagi menyusu baby jangan harap boleh makan sebarang. siapla dia bebel kat aku. tapi untuk kebaikan diri kita juga. so, jangan salahkan mak pula ye. Kali ni aku memang pantang betul-betul. Part makan dengan bengkung tu yang paling dijaga. Kalini 44 hari berbengkung ye. sebabnya nak kurus punya pasal. Dan alhamdulillah memang nampak hasilnya. walaupun perut aku tak flat tapi memang nampak lain dan rasa lain. Mak, Wan, Mak Mertua aku memang soh benkung 44 hari. Risau kot perut jadi tak cantik. Aku ni bahagian atas memang cepat turun tapi part punggung dan ke bawah kemain susah nak turun dan kat situla lemak berkumpul. Aku dah nekad yang pasni pun still nak pakai bengkug yang stripe tu kat punggung. kasi cantik lagi..huahuahuahua..


Kepada yang sedang dan akan bersalin semoga selamat semuanya ye. Jangan mengelat time pantang. sesungguhnya apa yang mak suruh buat tu untuk kebaikan kita bersama.

2 comments:

Ros said...

Salam ziarah...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam kenal.MMg seronok dah habis pantangkn?(^_^)

Berminat dgn PEMANGGANG AJAIB dgn harga murah,Jemputlah singgah ke blog saya.Terima kasih

Post a Comment

TQ so much for the comment for my entry...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...