Subscribe:

04 March 2010

Entering 3rd trimester.....

Assalamualaikum....lama sudah saya tidak update blog ni...bz dgn segala kerja dan macam2 lagi...dengan pengembangan yang jayanya saya semakin mengah dan cepat penat membawa diri sendiri..huhu..alhamdulillah next week saya dah masuk 3rd trimester...segala cabaran dan dugaan dapat saya harungi dengan tenang dan jayanya...tq kepada en hubby dan family yang sentiasa memberi support dan encourage dalam mengahadapi pengalaman yang sangat teruja ini...selera makan dapat di control walaupun kadang2 nafsu tu melampau2...barang2 baby dan barang2 mummy dah prepare sikit2...ala2 gitu...kalau tengok barang2 yang dah ada kadang2 macam tak caya pun ada...skang ni nak wat pape aktiviti pun tak boleh lasak sangat..jadi perempuan melayu terakhir gitu..kepada bakal2 ibu preparela eh untuk menjadi gadis ayu lebih2 lagi time pregnant..

Setelah saya wat scan, doc inform kami bakal mendapat baby girl..insyallah..saya tak kisah asalkan semuanya selamat...en hubby sangat teruja mencari nama baby kami..tak sangka dia pilih nama tu...well,just prepare..mana tau kuar2 boboy plak...we all prepare untuk dua2 gender..kelmarin g cek up berat saya naik 3kg tu..banyak woo..ni tengah mengcontrol diri jangan makan banyak sangat...tanak minum air gula lagi..huhu...sangat tak sedap ok...saya nak ucapkan tahniah kepada rakan sekerja saya kerana dia baru disahkan pregnant...dapat aura saya kot sebab dia dok sbelah saya..hehe..semoga tercapai hajat dia nak dapat baby girl sebab dia da ada 3 hero..

Bulan 3 ni macam2 perkara terjadi..pakcik saya kawin ( congratulations Pak anjang)..tapi saya tak dapat ikut ke kelantan kerana tak larat nak travel jauh2..insyallah saya akan balik gak kenduri di pihak lelaki nanti...Bentong, here i come..dah lama saya tak balik kampung..bukan apa..tak larat nak travel jauh2..badan ni cepat sangat terasa penat...rindu pada family kat kg gile2...sampai terbawa dalam mimpi...skang ni selalu rindu kat mak..agaknya sebab dah nak jadi mak ni kot..sayangila mak korang selagi dia ada di dunia ni...tiba2 rasa sebak plak..bulan 3 ni gak adik ipar saya nak bertunang...hantaran saya tolong watkan...bergabung dengan mom in law...insyallah akhir bulan ni mom in law saya nak wat kenduri kesyukuran sempena 3 tahun pemergian arwah dad in law saya serta sempena nak dapat cucu dan adik ipar saya nak bertunang...3 in 1 gitu...semoga semuanya berjalan dengan lancar...

Semoga segalanya akan berjalan seperi dirancang..amin..

3 comments:

Ms Sue said...

semoga segala yg dirancang bjalan lancar..
kim salam mother in law ko ye..
da lama aku tak lawat dia..

Ena said...

Salam..
Alhamdulillah.. dah nak masuk 3rd trimester ye.. memg badan semakin berat.. jln pun dah x larat.. buat keje pun terhad kan!..
Saye pula terase sebak sbb teringat kan ibu di kg yg baru nak pulih dr sakit.. hu3x..
btw. take good care ye.. nie pengalaman 1st pregnat yg x dpt dilupakan lah by semua ibu. Manis masam masim semua ada.. tp seronok..

Hanani said...

sue-->tq for the wish...nanti aku sampaikan salam kat mil aku eh..

ena-->memang teruja dan takkan lupakan pengalaman sepanjang pregnant..moga ibu ena cepat sembuh

Post a Comment

TQ so much for the comment for my entry...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...