Subscribe:

11 February 2010

~ Nak makan seafood ~

Assalamualaikum w.b.t....lamanya tak update blog..tetiba update blog pasal mengidam je...almaklumla orang tengah pregnant kan...tekak ni tetiba je nak makan seafood...kat JB ni tempat makan seafood yang sedap ada banyak gak la..antara yang aku penah pergi kat Saujana Gelang Patah..Senibong pun besh gak..ada member rekemen kat Pontian..nama kedai makan tu kalau tak silap aku Mandela..ni yang nak kena try ni...huhu..yang tak bestnya en hubby saya tak suka makan seafood..huhu..takpe, saya rasa demi saya dan baby yang ada dalam perut ni mesti dia ikutkan jua...haha...setakat ni permintaan saya tak pernah diabaikan..bila tengok gambar2 kat bawah ni lagi saya jadi teruja...alkisahnya, last week tengok rancangan makan2 Warung Kita kat Astro Prima yang publish tempat makan seafood tu yang terbawa2 sampai skang ni...saya ni beria je kemain nak makan itu ini tapi bila dah dapat makan sikit jek..camni ke pembawaan baby ek? hehe





*credit to en. google atas gambar2 di atas..

Menyentuh tentang pregnancy saya...skang ni dah menjangkau 24 minngu a.k.a 6 bulan..tak sangka dah 6 bulan baby dalam perut mama ye sayang..dia semakin aktif..rasanya setiap masa dia somersault dan swimming dalam perut saya ni...saat tu tak dapat digambarkan..skang ni saya selalu bagi dengar lagu2 klasik dan kerap gak mengaji...orang kata untuk ransangan otak baby..tapi setiap kali bagi dengar lagu cepat2 dia bergerak2...kena kacau dengan mama dia...yang bestnya kalau tinggal sesorang kat umah tu, saya akan bercakap dengan baby seolah2 dia ada depan mata saya je..pastu terus baby bagi respond balik dengar mama dia bercakap dengan dia..huhu, tak sabarnya nak tunggu sayang kuar....barang2 kelengkapan baby pun saya dah beli..tapi ada banyak lagi nak kena update ni...bukan apa, takut dah sarat nanti tak larat nak jalan2 sangat..skang ni belila apa yang patut...kepada para mommy to be bolehla rujuk website ni untuk dapatkan checklist keperluan asas..sume ada..dari hospital checklist utk bakal ibu, baby,semasa berpantang dan barang lain yang perlu dibeli --> http://mypermatahati.com/shop/ ... complete..macam2 gak ada kat web ni..barang2 yang besar2 saya tak beli lagi cam baby coat, stroller, car seat tu dalam next month kot..breast pump pun saya dah dapat yang berkenan di hati..insyallah saya akan brestfeed baby sepenuhnya...doakan saya ye...

2 comments:

Ena said...

salam..

wah sedapnyer seafood tu.. piccas tu buat sy terije nak makan seafood juge.. heh3x..

Hanani said...

tu la ena kan...kalau rajin nani ingat nak masak je..tapi tak reti nak masak ketam tu...huhu

Post a Comment

TQ so much for the comment for my entry...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...