Subscribe:

03 February 2010

Boboy ke Gegurl...

Assalamualaikum...alhamdulillah semalam saya pergi cek up dan tiada apa yang perlu dirisaukan..just hb turun sket maybe jarang minum susu kot...tapi yang lain sume ok...baby sangat aktif start minggu ni...sebelum ni memang aktif tapi minggu ni aktif lagi dahsyat..huhu..sampai penat nak layan dia gerak..bagus baby mama ni eh..org kata kalau aktif sangat baby boy..tapi entahla ek sbb aritu scan baby main nyorok2 dengan mama dia...

Buat pertama kalinya saya g cek up dapat tur nom 1..sangat2la teruja sebab selama tak penah dapat nom 1..ingatkan dah paling awal tapi rupa2nya ada yg lagi awal...misi yang bukakkan pintu klinik tu cakap saya kemain semangat lagi..yela, kalau dapat nom lambat maka lambatla kita abes cek up...ada sorang misi tu tegur saya cakap berseri2 je muka..then dia tanya dah g scan ke beum..macam baby girl je..saya senyum2 je...yang bestnya, saya dan fashya buat cek hari yg sama..(fashya ni mommy to be gak)..so, time cek up ni la we all share cite experience time preggy ni...tak sangka kitorang akan pregnant sama2...sebab we all ni time kat UPM dulu memang buddy habisla...dok sebilik dari sem 1 sampai abes blaja katla..so, kitorang dah tau luar dalam masing2..hehe..tak sangka anak2 kitorang pun kuar tahun yang sama..aura agaknya...

Disebabkan saya org pertama yang di cek so, cepatla saya abes...misi hanya cakap control berat jangan naik banyak sangat...insyallah saya aan control apa yang patut..huhu..barang2 baby dah beli sikit..just tinggal yang besar2 je.tapi bila tgk list banyak lagi nak kena beli...skang ni saya tengah survey brestpump yang ok..saya berkenan dengan spectra 3...sesapa yang ada pengalaman menggunakannya silala share story eh..saya memang bernekad nak brestfeed anak saya sepenuhnya..doa2kanla ye...erm,nanti nak sambung shopping barang baby dan mamanya sekali..

2 comments:

Ms Sue said...

gegurl ke boboy ke,
tu tak penting..
yg penting nanti ko selamat dan baby ko sihat..
due datenye bulan jun ker?
sempat ke ko nak makan nasik minyak aku ni?
ahakss..
sowi aku xbalas msg ko ye..
tak menjadi la nani..
lepas aku email ko, terus datang..
-_-' sedey gak la..
xper aku cuba next time lagi..

Dayu said...

alahh..takpe tak nampak
nanti next timetahu lah tu
bila doktor kata 'macam' tu.. boleh caya dah..

Post a Comment

TQ so much for the comment for my entry...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...