Subscribe:

13 January 2013

Anak oh anak..

Ada orang kata kalau baby nak berubah bulan ada yang demam..setakat ni sepanjang Kasih baby dulu kalau berubah bulan dia tak demam tapi progress dapat aku tengokla..cuma masa first time dia demam time 8 bulan sebab kena demam campak...time tu aku gelabah jugakla..yela sebab first timer kan..mana ada pengalaman jaga anak demam ni..rupanya nak kena demam campak..tapi sekejap je la tak lama...selain daripada tu demam nak tumbuh gigi pun ye..time ni dah teror sikitla sebab dah ada pengalamankan..Totally menjaga Kasih time baby adalah senang sebab dia behave sangat...ada anak ramai pun takpe camtu..baby girl kot

Tapi berbeza dengan menjaga Ammar..yela, baby boykan..segalanya to the max..semua kuatla..kuat menyusu, lambat dapat je menangis macam kena cubit..aku kejutan budaya gak memula..yela, time Kasih baby dulu nak dengar suara menangis pun susah..inikan pula nak menangis macam kena cubit..Berbalik pasa Ammar, sekarang ni dah 2 bulan setiap kali nak tidur kalau tak kena dengan badan menangisla dia..memula aku ingat dia kembung ke apa rupanya tak dapat tidur padahal mata dah ngantok sangat menahan...nak kena dukung, peluk sikit..nak sambil berdiri ok.tapi demi anak aku redha je..Sekarang ni Ammar dah angkat-angkat kaki dan mengiring sikit..cepat progress Ammar..ni kalau dah dapat kaki lagi jenuh mama nak mengejar..Dengan Kasih yang hyper memanjang lagi buat aku tak payah diet kot..hehe

Kasih sejak jadi kakak ni semakin matang dan kadang-kadang dia nak brmanja lebih dengan aku..aku nampak kadang-kadang dia jeles dengan Ammar..time tu aku datang dan peluk dia..tepuk-tepuk senyumla dia..dia suka nau cium pipi dan peluk aku tetiba..nak tunjuk dia sayangkan..kadang-kadang buat aku jadi sebak..yela, selama 2 tahun 5 bulan dia sorang je ada mama dengan ayah sekarang dah ada adik kena share dengan adik..kadang-kadang dia geram pernah gak dia gigit adik dia..tapi masa memulala..sekarang ni kalau orang ambil adik dia kemain marah lagi..kalau tak nampak Ammar depan mata mulala mencari 1 rumah..risau..

Secara amnya sejak ada anak dua ni hidup aku makin meriah dengah keletah anak-anak..kadang-kadang jadi mak singa gak bila tantrum kasih tak dapat dikawal..Tapi aku bersyukur dengan apa yang aku ada sekarang..Terima kasih Ya ALLAH atas kurniaanmu..mama sayang korang sangat-sangat tau sebab korang adalah cinta hati mama sampai bila-bila...


Cinta hati mama dan ayah....







6 comments:

.::: Princess MOMOY :::. said...

orang tua-tua kata kalau baby boy asyik nanes kalau tak dapat apa dia nak, tu satu petanda nnt dia bijak sis. pandai kasih jaga baby ammar =)
cute je dua-dua nih . bebudak memang comel kan sis perangai diaorang

momoy ni bila la nak ada anak nih. eyh nak kena cepat cari laki yang bertanggunjawab . kalau jumpa nak ajak kawen terus. haha

NURUL JAMIAN said...

selalunya macam tu beralih bulan lain ragamnya kan? tgk baby jugak rasanya

~daRLee ZuRiS~ said...

Lain anak,lain ragamnya kan.
Muqri, senang dijaga compare dengan kakak dia dulu
:)

Hanani said...

momoy cepat2la cari jodoh..pastu baru dapat anak..betul ke petua org tua tu?

Hanani said...

entahla nurul...biasanya ada beralih bulan la..tp kasih dulu alhamdulillah ok je

Hanani said...

serius ke zuris..muqri lg senang dijaga.aku ammar ni sensitif pun ye..penggeli pun ye

Post a Comment

TQ so much for the comment for my entry...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...