Subscribe:

12 January 2012

Power pumping banyak membantu

Alhamdulilah,awal-awal tahun ni production susu sangat memuaskan. Bukan apa,sebelum ni saya risau sangat kalau-kalau tak cukup stok untuk dak kecik tu. Ini semua berkat kesungguhan,kesabaran dan dorongan dari suami. Macam mana saya buat? Saya bukanla otai tapi hanya sekadar nak berkongsi tips yang saya gunakan. Yang penting sekali jiwa mesti kental. Kalau sikit-sikit cair bila orang kutuk tak boleh jadi. Selama setahun 5 bulan saya hanya guna pam Avent manual, finally nak rasa camne guna pam letrik pulak. Alhamdulilah, lagi banyak saya dapat buat stok.selama ni saya lebih banyak wat tendum pumping,dah guna yg letrik saya buat double pumping ditambah dengan menggunakan teknik power pumping. Saya juga ada amalkan supplement untuk milk boster. Teknik ni mmg kena rajin buat. Macam mana teknik power pumping tu? Saya akan update next entry ye. Arini saya dapat 8oz sekali pam. Bagi saya dah agak banyak untuk anak yg dah berumur 19 bulan ni. Biasanya saya pam 3 kali..so, untuk sehari kadang2 dapat 24 oz. nak menten susu 8oz tu bukan senang saat2 camni. Orang lain ada dapat lg byk pun tak kecoh nani. Biarla org lain tu yg penting anak saya kenyang. Kalau 8oz tu dapatla minum untuk 2 kali. Kasih minum sekali 4oz. Ditambah dengan dia da kuat makan. So,saya rasa sangat puas. Biarla orang lain nak cakap apa asalkan saya tak susahkan orang sudah. Masih ada lg suara2 yg tak suka kasih bf. Hello, anak aku, suka akula nak bg apa. Semoga impian saya nak bf kasih sampai 2 tahun tercapai. Lagi 5 bulan je lagi. Doakan saya berjaya ye. Amin.

3 comments:

F a i z a h ' s said...

Teruskan aje bf smpai kasih 2thn...sementara dia xda adik lg... all the best... i'm proud of u :) tahniah!

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

ღnFashyaღ said...

Untung kasik masih dapat rasa susu ibu dia. Husna pulak boleh la rasa sikit2 setitik dua. Susu ibu dia dah kering.uwaaaaaaa....

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

wahhh bagus laa nani...teruskan yew...

Post a Comment

TQ so much for the comment for my entry...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...