Subscribe:

31 May 2011

Runsing + Keliru

Salam sume..arini saya bersiaran dari kg halaman ku di bentong..sangat nyaman..huhu...runsing dan keliru kerana org asek dok tanya nape anak ko ni kurus je?? still breastfeed lagi ke? saya hanya menjawab ya, masih breastfeed lagi kerana sampai sekarang alhamdulillah production susu saya masih macam dulu dan masih mencukupi untuk kasih..tak pernah lak dia meragam tak cukup minum susu...salah ke ye? sedangkan kasih sangat kuat makan ok...dalam hati saya just jawab even badan dia kurus je tp alhamdulillah setakat ni baru sekali je demam..sekali dengan demam campak...saya sangat2 bersyukur dengan itu tapi yang merisaukan saya nape ek badan kasih maintain camtu je..dah timbang berat dia naik tapi tak banyakla...doc cakap bmi dia pun normal dengan umur dan tinggi..kasih ni meninggi banyak kot..huhu...saya dah survey2 gak susu formula utk kasih tapi rasa macam sedih plak sebab susu saya masih mampu utk bagi kasih minum..mak saya cakap maybe ada cacing dalam badan kasih tu..yela, sbb dia suka makan sume benda yang dia jumpa..boleh jadi gak tu.setakat ni kasih mmg sangat kuat makan tapi peliknya berat naik tak banyak or else dia makin melasak skang..lagi2 dah nak setahun ni....mommies2 out there yang ada masalah sama dengan saya boleh share tak? sharing is caring kan???

9 comments:

nanonano said...

owhh xperlu risau sgt psl ni,
kurus bukan penentu kesihatan budak tu
asal dia cergas, xtive
means dia sehat, xde mslh la..
selagi mampu bekalkan susu sdiri
xperlu la nk pilih fm,
fm pun bukan bley menggemukkan sgt pun, hehe

Hanani said...

tq na..tula, nani kalau org cakap anak kecik je mesti emo..geram tau..biarla org nak cakap apa kan asal dia sihat dan aktif..

Dayu said...

budak lepas 6 bulan kan mmg slow skit pertambhan berat dia
jgn risau nani
cha pun lepas 6 bulan, dh start merangkak, berdiri smua
sampai dah berjalan ni
berat dia statik je
naiknya 200gm, 300gm

normal je rasanya
tak perlu nak risau. lg2 kasih tak sakit smua.. as feeding dia mcm biasa.oklah tu

tak perlu nak menyalahkan breastmilk

Hanani said...

ye ke dayu..mmg tak banyak naik ye..risau gak sbb sibuk je org kata kasih kecikkkkkkkkkkk...tak bagi makan la..bila tau kasih kuat makan cakap kasih ada cacing la..ish, pening jek..biarla diorang kan..asalkan dia sihat dah cukup..

Yantie said...

A'ah la kak nani..tak yah risau..selagi dia sihat dan aktif takde masalah..

aziyana said...

nani plz jgn bg formula..susu badan ckup alhamdulillah jgn top up..dan jgn risau pasal tu..as long bMI normal, tu normal maksudnya..
jgn amik kisah ape org kata

bonda dadif aka akish said...

dadif pon same...tp at least kasih pompuan..dadif lelaki...kurus aje...berbanding ngn anak2 kwan kite kt opis..pompuan..tembam2...

tp ok la kan...as long doktor kate ok..menten....susu pon cukup..dah alhamdulillah....

jgn riso..

Ayuraza said...

dun wory..setiap children lain cara progresing dier..my son pun camtu.. btw..selamat berkenalan.. i follow u dear..

Hanani said...

yantie:tq yantie..tula kan, biarla org nak ckp pe...asalkan kasih sihat and aktif

aziyana:tq dear...dont worry, selagi ada mmg nani akan bagi kasih ebf je..

akish:ok babe...ala, dadif tu aktif..lg2 boy..biarla org nak ckp pe..

ayuraza:tq sangat sebab bg opinion..i follow u back dear..

Post a Comment

TQ so much for the comment for my entry...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...