Subscribe:

31 July 2013

Status Shaklee, Halal ke?


Sebagai sebuah syarikat nutrisi antarabangsa, Shaklee amat mementingkan kualiti produk–produk yang mereka hasilkan. Setiap produk baru menjalani pemeriksaan ketat, dan diuji agar tidak memudaratkan dalam jangkamasa pendek atau panjang.

Shaklee juga memastikan produk mereka selamat digunakan oleh pengguna Muslim. Ramai yang menganggap, Shaklee adalah HALAL. Tidak kurang juga yang mengganggap Shaklee adalah tidak halal. Namun kedua dua kenyataan tersebut adalah kurang tepat. Shaklee tiada halal atau haramnya. Yang HALAL dan TIDAK HALAL adalah produk–produk keluaran Shaklee.

Tidak semua produk Shaklee dijamin HALAL. Ini kerana Shaklee mempunyai beberapa kilang di seluruh dunia. Namun, untuk pasaran HALAL seperti Malaysia, sebuah kilang di California, Amerika Syarikat dikhususkan bagi memproses segala produk-produk mereka.

Produk kilang ini diakui “HALAL” oleh Islamic Service of America (ISA). Manakala ISA pula adalah sebuah badan luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM. Sila rujuk gambar di bawah untuk sijil halal Shaklee dan pngiktirafan JAKIM terhadap ISA.





Manakala, bagi pengiktirafan Jakim terhadap ISA, anda dipersilakan berkunjung ke SINI, atau menghubungi:
JABATAN KEMAJUAN ISLAM MALAYSIA

Aras 4-9 Blok D7, Kompleks D,
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
62519, W.P PUTRAJAYA, MALAYSIA
Telefon : 03-8886 4000 Fax : 03-8889 2039
Email : webmaster@islam.gov.my
Sijil Halal ini diperbaharui setiap tahun. Sijil yang ada sekarang akan luput pada December 2013.

30 July 2013

Kelebihan Ramadhan Serta hari-harinya





PUASA HARI KE 1 - Dosanya keluar seperti ia baru di lahirkan ibunya.

PUASA HARI KE 2 - Dosanya di ampuni, begitu pula dosa kedua ibu bapanya jika keduanya itu orang mukmin.

PUASA HARI KE 3 - Di panggil oleh malaikat dari bawah Arasy dengan seruan: “Mulailah kamu beramal sebab Allah telah mengampuni dosamu yang telah lalu”.

PUASA HARI KE 4 - Di beri pahala yang sama, dan pahala orang-orang yang membaca Kitab Taurat, Injil, Zabur dan Al-Quran....

PUASA HARI KE 5 - Di beri pahala seperti orang yang melakukan sembahyang di Masjidil Haram di Makkah, Masjid An-Nabawi di Madinah dan Masjid Al-Aqsa di Palestin.

PUASA HARI KE 6 - Di beri pahala seperti pahala malaikat yang tawaf di Baitul Ma’mur, batu-batu serta pasir turut sama memohonkan ampun baginya.

PUASA HARI KE 7 - Seperti orang yang hidup pada zaman Nabi Musa dan membantunya hingga dapat mengalahkan Fir’aun dan Haman.

PUASA HARI KE 8 - Di berikan oleh Allah segala apa yang pernah di berikan kepada Nabi Ibrahim ‘alaihisalam

PUASA HARI KE 9 - Seperti pahala beribadah kepada Allah yang di lakukan oleh Nabi Muhammad S.A.W

PUASA HARI KE 10 - Di kurniakan oleh Allah kebaikan dunia dan akhirat

PUASA HARI KE 11 - Keluar dari dunia seperti pada hari dilahirkan dari kandungan ibu bersih daripada segala dosa

PUASA HARI KE 12 - Datang di hari kiamat dengan keadaan mukanya bercahaya dan bersinar bagaikan malam bulan purnama.

PUASA HARI KE 13 - Datang di hari kiamat dengan keadaan aman dari segala kejahatan.

PUASA HARI KE 14 - Disaksikan oleh para malaikat, kalau dia telah melaksanakan solat tarawih maka pada hari kiamat ia akan di bebaskan oleh Allah dari segala mudarat.

PUASA HARI KE 15 - Di minta ampun oleh para malaikat, oleh malaikat yang memikul Arasy dan Kerusi.

PUASA HARI KE 16 - Di bebaskan dari api neraka dan dapat masuk syurga.

PUASA HARI KE 17 - Di beri pahala seperti pahala para Nabi.

PUASA HARI KE 18 - Di seru oleh para malaikat, “Wahai hamba Allah, bahawasanya Allah telah redha kepadamu dan kepada orang tua kamu”.

PUASA HARI KE 19 - Di angkat darjatnya ke dalam syurga firdaus.

PUASA HARI KE 20 - Di beri pahala para syuhada dan salihin.

PUASA HARI KE 21 - Di bina rumahnya dari nur di dalam syurga.

PUASA HARI KE 22 - Kelak di hari kiamat ia akan datang dengan aman dari segala kesusahan dan dugaan.

PUASA HARI KE 23 - Di bangunkan sebuah kota untuknya di syurga

PUASA HARI KE 24 - Di beri pahala yang berupakan dua puluh empat permohonan di kabulkan.

PUASA HARI KE 25 - Di hapuskan dari seksaan kubur.

PUASA HARI KE 26 - Pahalanya diangkat selama empat puluh tahun.

PUASA HARI KE 27 - Dalam melintasi sirat (jambatan) pada hari kiamat kelak, dia akan dapat melintasi dengan laju bagaikan kilat menyambar.

PUASA HARI KE 28 - Allah mengangkat dengan seribu darjat di syurga.

PUASA HARI KE 29 - Diberi pahala seribu haji yang mabrur.

PUASA HARI KE 30 - Di panggil dan di persilakan oleh Allah, wahai hambaku, makanlah buah-buahan syurga dan mandilah dengan air salsabil (air syurga yang sedap di minum) serta minumlah dari telaga kausar. Akulah Tuhanmu dan engkau hambaku




24 July 2013

Supplement Untuk Otak Cerdas & Pintar

Salam semua. Hari ini saya nak berkongsi tentang supplement apa yang diperlukan untuk otak yang cerdas dan juga pintar. Otak yang cerdas amatlah penting lebih-lebih lagi bagi pelajar dan mereka yang mementingkan kecemerlangan dalam hidup. Ramai antara kita mengalami kemerosotan dalam kecerdasan otak. Antara sebabnya ialah terlalu banyak benda yang difikirkan, kurang rehat, kurang taubat, kurang ibadat serta kurang nutrisi.


Antara amalan untuk kecerdasan otak:

- makanan makanan yang halal dan baik-baik
- menjauhi dosa
- puasa
- hafaz Quran
- solat sunat
- melihat perkara yang baik-baik.
- berkawan dengan orang soleh



Manakala nutrisi untuk otak yang cerdas:




Inilah rangkaian nutrisi untuk otak:

Omega Guard – mengandungi DHA dan EPA serta asid lemak lain yang penting untuk pertumbuhan otak dan mata, serta peredaran darah dan aktiviti sel bagi memastikan keseluruhan tubuh mendapat kekuatan bagi melawan jangkitan yang berbahaya.

Mealshake – mengandungi protein soya dan 28 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh.

B Complex – membantu dalam sintesis protein dan karbohidrat, memberikan mood yang baik, anti stress, menukarkan makanan kepada tenaga serta penting dalam pertumbuhan sel.

Lecithin – kaya dengan kolina yang penting dalam sintesis neurotransmitter, iaitu acetylcholine yang bertindak dalam fungsi saraf, otak dan daya ingatan.

Cadangan vitamin untuk kanak-kanak:

4 tahun ke bawah:

- Mealshake & Omega Guard

Sekolah rendah:
- Omega Guard, Vitalea for Children, Chewable Vita-V

Sekolah menengah:
- B Complex, Omega Guard, Lecithin, Mealshake

Cadangan vitamin untuk dewasa:

Lelaki
- set A atau Eu Four Pack add on Lecithin

Wanita
- set B atau Eu Four Pack add on Lecithin

Dapatkan yang terbaik untuk otak anda dengan harga penjimatan berbaloi-baloi.

*kredit to http://vitaminsemulajadi.com/

Berminat dengan set-set di atas ? Hubungi saya:




1. PM Facebook :Hanani Hamid / FB Page : Sihat Hebat
2. Email :hanani217@gmail.com
3. SMS / Whatsapp / WeChat : 012-3485657

PENGHANTARAN
Semenanjung Malaysia : RM10
Sabah / Sarawak : RM20

Proses penghantaran menggunakan perkhidmatan GDEX, Citylink atau Pos Laju.



P/S #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan & tips ekslusif yg berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup di Facebook.

P/S #2 : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



22 July 2013

Segalanya tentang ESP


Pengambilan protien membantu menghasilkan sel baru maka sel mati dan sel lama ini dapat disingkirkan. Apa kelebihan dan kebaikan protien sebenarnya ?

KEPERLUAN PROTEIN DALAM DIET HARIAN

Protein hakikatnya boleh didapati dalam makanan harian kita seperti ikan, ayam, daging, kekacang dan banyak lagi. Namun protein ini mudah musnah apabila berada dalam suhu masakan yang tinggi. Apabila ini berlaku, tubuh kita akan menyerap saki baki protein yang ada dan selebihnya badan kita menyerap minyak hasil masakan seperti ikan goreng, ayam goreng atau apa jua masakan terutama yang bergoreng.

Badan kita terdiri daripada sel. Dari sel membentuk tisu. Dari tisu membentuk organ. Dari organ membentuk sistem. Protein merupakan makanan kepada sel. Jika sel mendapat cukup protein ditambah dengan protein yang bagus, sel yang sihat akan mudah terbentuk demi menggantikan sel yang lama dan mati. 

PENTINGKAH PROTEIN?

Our body need protein to grow! It’s a basic material of all living cells and organ-building block of the body. Stuktur asas badan manusia adalah sel. Segala penyakit pada zaman moden ini disebabkan oleh pengumpulan sel-sel yang LEMAH & KURANG SIHAT. Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum – protein diperlukan untuk menghasilkan hormones, enzymes, antibodies and neurotransmitter.

25% daripada badan kita berasal (diperbuat?) daripada Protein. – kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah protein. Malah Dr. Bruce Miller dalam bukunya mengatakan kita adalah protein.

Protein berasal dari perkataan Greek (PROTOS) bermaksud – ‘the first’ dan badan kita terdiri daripada :-

1. 66% Water
2. 25% Protein
3. 8% Fats
4. 1% Combination of Minerals & Vitamins 100%

TAHUKAH ANDA ?

Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.


SHAKLEE ENERGIZING SOY PROTEIN





Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

PROTEIN SOYA SHAKLEE IALAH NON-GMO SOY!

Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.

RISIKO KEKURANGAN PROTEIN (SECARA UMUM):

1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
2. Kidney disease (penyakit buah pinggang)
3. Liver (penyakit hati)
4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)
5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)
6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
9. Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)
12. Irritability (Badan menggeletar)
13. Fatigue (Letih lesu)
14. Weakness (Lemah)
15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
17. Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)

Kelebihan ESP ini ialah;
  • membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan, dari sel akan terbentuk organ. Dari organ terhasilnya sistem. Ia penting kepada pembentukan janin dan juga membantu untuk menambahkan susu.
  • menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk sihatkan jantung
  • setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
  • kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous
  • indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah

Jadi... Apa yang anda akan dapat setelah minum ESP ni?

Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As energy booster (kalau minum pagi2 tu. terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah for weight management)
Lelaki : melindungi dari any disease(heart, cancer etc)
Ibu mengandung : for a healthier pregnancy – well-grown fetus ; less late pregnancy discomfort.
Wanita : keanjalan kulit… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).


Berminat dengan ESP ? Hubungi saya:




1. PM Facebook :Hanani Hamid / FB Page : Sihat Hebat
2. Email :hanani217@gmail.com
3. SMS / Whatsapp / WeChat : 012-3485657

PENGHANTARAN
Semenanjung Malaysia : RM10
Sabah / Sarawak : RM20

Proses penghantaran menggunakan perkhidmatan GDEX, Citylink atau Pos Laju.



P/S #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan & tips ekslusif yg berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup di Facebook.

P/S #2 : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



21 July 2013

Happy Birthday to me :)


Alhamdulillah, hari ini genap birthday saya yang ke 32 tahun. Semakin tambah umur semoga semakin matang dan tabah menghadapi semua yang dilakukan. Terima kasih Allah atas apa yang telah Engkau berikan dan aku sebagai hambamu sangat bersyukur dengan apa yang aku ada hari ini. Semoga berjaya dalam apa yang saya lakukan dan diberkati oleh Allah. 



20 July 2013

Mealshake untuk Si Comel

Alhamdulillah..ramai yg bagi feedback mengatakan anak-anak bertambah sihat..sudah ada selera makan..tak perlu jumpa pakar or bergantung dengan ubat disebabkan sembelit...

Kesian kalau anak-anak kecik sembelit..

Shaklee Meal Shakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Pilihan protein soya terbaik anda

Setiap bancuhan MealShake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/ galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat. Naturally good nutrition n great taste. No artificial 

flavor,colors,sweeteners or preservatives added..

a wholesome instant breakfast
a delicious,inexpensive meal in hurry
a nutrition packed meal supplement
a detectable snack any time
an ideal meal for people watching their weight or controlling total fat cholestrol and sodium






Siapa yang perlukan MealShakes? 


Basically,ia sesuai utk semua kanak-kanak terutamanya yang kurang selera makan atau yang sembelit atau pun kanak-kanak obesiti. Juga sesuai utk sesiapa sahaja ( Ibu2 mengandung,menyusu,pesakit2 dlm proses pemullihan selepas operation, mereka2 yg inginkan kulit cantik, ingin kekal sihat) . Especially yang tak gemarkan supplemen dalm bentuk tablet kerana Mealshake ni datang dlm bentuk serbuk ,dibancuh jd minuman yg lazat. MealShake ni juga bagus utk mereka yang ingin menambah/memantau berat badan..


6 fakta menarik tentang Mealshakes:


1. Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.

Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.


2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.


3. Untuk Pembesaran
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
*Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.


4. Anti-oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.


5. Pemulihan Kulit
Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.


6.Detox
Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.


*Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.


~ Rasa yang lazat digemari tua dan muda.Minuman lazat dengan fruktosa semulajadi,nutrien yang perlu untuk badan,tidak mengandungi pewarna tiruan dan gula tiruan.




Berminat dengan Mealshake ni?




1. PM Facebook :Hanani Hamid / FB Page : Sihat Hebat
2. Email :hanani217@gmail.com
3. SMS / Whatsapp / WeChat : 012-3485657

PENGHANTARAN
Semenanjung Malaysia : RM10
Sabah / Sarawak : RM20

Proses penghantaran menggunakan perkhidmatan GDEX, Citylink atau Pos Laju.



P/S #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan & tips ekslusif yg berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup di Facebook.

P/S #2 : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


19 July 2013

Spreading the AURA


Assalamualaikum..Sempena hari Jumaat yang mulia ini saya nak berkongsi tentang kenapa Shaklee? Biar video hebat di bawah ni menceritakan segalanya. Alhamdulillah, ALLAH lebih mengetahui segalanya. Semoga dipermudahkan perjalanan dengan Shaklee...





 Bukan dengan niat nak riak atau menunjuk, tapi just nak share yang orang melayu, especially kaum wanita yang bergelar suri rumahtangga kini mampu berjaya dalam business sekaligus menyumbang kepada sumber kewangan seisi keluarga. Terbuktilah sudah bahawa wanita yang selama hanya duduk di rumah, menjaga anak, menguruskan rumahtangga sahaja kini mampu menjana pendapatan yang lumayan. Apa yang menarik mengenai kumpulan ini juga, ilmu yang diajar bukan sekadar ilmu perniagaan sebaliknya dilengkapkan dan diperkuatkan dengan amalan rohani yang mendekatkan diri kita kepada-Nya. 

Jika anda inginkan perniagaan yang HALAL, MALU nak berjumpa orang dan ingin sustain dalam business ini sehingga bila-bila dengan pendapatan yang tetap dan anda yang tetapkan berapa yang anda mahu. Guideline akan diberikan sepenuhnya dari kami dalam teamwork. Semua terletak dalam diri anda. 

 Berminat? Hubungi saya:

1. PM Facebook :Hanani Hamid / FB Page : Sihat Hebat
2. Email :hanani217@gmail.com
3. SMS / Whatsapp / WeChat : 012-3485657



18 July 2013

Kenapa Vitamin C Shaklee Sangat Best?

Hari ini saya cuba untuk luangkan masa nak berkongsi cerita tentang Vitamin C Shaklee. Rasanya ramai dah tau pasal vitamin C Shaklee ni. Dan FYI, Vitamin C Shaklee ni memang antara vitamin Shaklee yang hot selling. Time saya mula consume Shaklee pun saya belum berpeluang nak cuba vitamin ni sebab takde stok kan. Lepas ni dah ada akan terus pi beli kat branch. So, sekarang ni saya nak cerita serba sedikit pasal Vitamin C Shaklee ni, bukan vitamin c organik ye.




              Vita C mengandungi 180 tablet (consume 6 months). Berbaloi-baloi kan?



Kelebihan Vitamin C


Di Shaklee, vitamin c dikenali sebagai Sustained Release Vita-C. Apa itu sustained release? Ia bermaksud proses di mana diformulasikan khas agar ia dapat dilepaskan secara perlahan-lahan mengikut paten istimewa yang menjamin penyerapan vitamin di antara 3 ke 6 jam. Atau dalam erti kata lain ia akan dilepaskan perlahan-lahan dalam aliran darah badan mengikut masa tertentu. Dan ia juga bersifat larut air maka, sesiapa yang consume vita c dinasihatkan minum air secukupnya sekurang-kurangnya 2 hingga 3 liter sehari. 

Khasiat Utama

Mencantikkan kulit - Pengambilan Vita C setiap hari dapat membantu anda mendapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama pembentukan jeragat.

Membentuk Kolagen - Ia dapat merangsang pembentukan kolagen yang mana kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.

Memperbaiki simptom Pendarahan - Kekurangan Vita C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, megukuhkan sistem imun, peningkatan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, dan juga mengurangkan simptom selsema.

~ Memperbaiki Insomnia - Ia dapat memperbaiki insomnia, stress dan masalah keresahan.

Mengekalkan Kolesterol Sihat - Ia dapat mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalan pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.


Jom tengok testimoni yang telah mengambil Vitamin C Shaklee ini.









Perbezaan Vita C Shaklee dengan Vita C lain


~ Merupakan Vita C pertama yang natural dan bertindak secara Sustained Release yang berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh badan selama 24jam.

~ Rumusan unik yang membenarkan pelepasan Vita C secara perlahan dan berterusan selama 5 jam.

~ Satu tablet mengandungi 500mg Vita C iaitu bersamaan dengan 7 1/2 biji buah oren.

~ Membekalkan Bioflavinoid dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg yang bekerja untuk meningkatkan keberkesanan Vita C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada supplement Vita C ( mengelakkan salur darah dari runtuh/bocor, meningkatkan fungsi Vita c, mengelakkan daripada ianya cepat teroksida dan merosakkan sel )

~ Terdapat juga dalam bentuk yang boleh dikunyah Chewable Vita C.

 Siapa yang memerlukan Vita C???

  • Perokok
  • Orang yang mudah stress kerana stress akan mempercepatkan penyusutan Vita C dalam badan.
  • Orang yang makan pil perancang sebab pil perancang juga akan menyerap Vita C dan mengakibatkan pengurangan Vita C dalam badan dengan cepat.
  • Orang yang ingin mencantikkan kulit atau yang mempunyai masalah kulit seperti jerawat atau eczema memerlukan Vita C untuk membina kolagen kulit yang sihat dan memperbaiki tisu kulit.
  • Semua orang yang menginginkan kesihatan tubuh badan yang baik kerana Vita C menyokong sistem Imun dalam badan  dan mengurangkan selsema yang berpanjangan.  


Jadi apa tunggu lagi. Semua orang memerlukan Vita C dalam kehidupan seharian.

Berminat dengan Set Kecantikan? Hubungi saya:


1. PM Facebook :Hanani Hamid / FB Page : Sihat Hebat
2. Email :hanani217@gmail.com
3. SMS / Whatsapp / WeChat : 012-3485657

PENGHANTARAN
Semenanjung Malaysia : RM10
Sabah / Sarawak : RM20

Proses penghantaran menggunakan perkhidmatan GDEX, Citylink atau Pos Laju.



P/S #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan & tips ekslusif yg berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup di Facebook.

P/S #2 : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

17 July 2013

Tips Nak Kulit Cantik dan Flawless


Salam semua. Korang mesti ramai nak tau macam mana nak dpatkan kulit muka yang cantik, flawless, takde parut jerawat, gebu gebas setiap masa. kalau pegang dengan jari pun best je  rasa. Ha, meh saya nak share dengan yang masih mencari-cari apa produk yang paling mujarab dan berkesan tapi pada harga yang sangat berpatutan.Saya nak share testimoni yang dah dapat kulit cantik flawles gebu gebas tu ye..thanks kepada yang sudi berkongsi kisah kejayaan mereka setelah menggunakan set kecantikan Shaklee.



Sis Rozy


Sis Maz  Mazni

Teruja dan berminat? Tunggu dulu....Sebelum tu jom kita kenali apa yang ada dalam Set D:)

Kelebihan Vitamin E:
Melambatkan proses penuaan.
Membantu dalam penyerapan oksigen.
Mencegah kemusnahan vitamin A dan C.
Mengeringkan luka.
Bantu hilangkan parut & jeragat

Kelebihan Vitamin C
Membantu dalam proses pemulihan sel, seperti luka.
Membina kolagen untuk menguatkan dan menyegahkan tisu dalam badan.
Menstabilkan bahan kimia dalam badan.

Kelebihan Vitamin B Complex
Mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B dalam kadar yang diperlukan .
Menukarkan gula dalam darah kepada tenaga.
Mencegah kelesuan dan kemurungan.
Membantu kelancaran urat saraf.
Mengelakkan stress.
B for Beauty

Vitamin-vitamin dari set kecantikan ini bukan sahaja membantu pemulihan dari segi dalaman, malah berfungsi dari segi luaran juga terutama Vitamin E. Tips !! Jika nak dapatkan kulit yang licin dan skin texture yang cantik, picitkan sebiji vitamin E Shaklee dan sapukan pada kulit muka sebelum tidur, dalam 7-14 hari kesannya sangat hebat!

Selain itu Sis Rozy and Sis Maz ini juga top up with ESP. ESP ialah PROTIEN. Kenapa protien penting bagi tubuh badan kita ?? ... sebabnya
Protien adalah makanan terpenting untuk badan kita. Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel. Manakala sel-sel di dalam tubuh badan kita bergantung kepada protien untuk menjalankan fungsinya seperti Membina sel-sel baru, Menggantikan tisu-tisu badan yang lama@tua dengan tisu-tisu yang baru, Menggantikan tisu-tisu yang rosak @ cedera dengan tisu-tisu yang baru.
*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Berminat dengan Set Kecantikan? Hubungi saya:



1. PM Facebook :Hanani Hamid / FB Page : Sihat Hebat
2. Email :hanani217@gmail.com
3. SMS / Whatsapp / WeChat : 012-3485657

PENGHANTARAN
Semenanjung Malaysia : RM10
Sabah / Sarawak : RM20

Proses penghantaran menggunakan perkhidmatan GDEX, Citylink atau Pos Laju.



P/S #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan & tips ekslusif yg berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup di Facebook.

P/S #2 : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


15 July 2013

Kelebihan Bayi Susu Ibu







Alhamdulillah dapat fully breastfeed Kasih sehingga umur dia 2 tahun setengah. Now turn Ammar lak.


Jom LIKE Sihat Hebat untuk lebih info tentang kesihatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...