Subscribe:

31 January 2013

Setelah 3 bulan

mata sembab wei..gara-gara tak cukup tido tapi menten cergas...

Alhamdulilah,esok genap 90 hari umur Ammar dan esok aku da start kerja setelah 3 bulan bercuti. Lama wei tapi aku sangat enjoy kerana masa lapang diisi dengan aktiviti yang berfaedah even aku dok rumah dan beronline selain tugas wajib sebagai surirumah. Aku bersyukur sangat kerana berjaya naik ke satu level dalam business yang aku ceburi. Selaind dapat side income aku dapat membantu ramai orang yang memerlukan. So,sesiapa yang berminat nak buat side income rm5k dlm masa 4 bulan contactla number ni 0123485657. Guide sepenuhnya diberikan hingga berjaya. Sempat lagi beriklan tu. Pesanan kepada diri aku be positif dan never-never give up. Pasti kejayaan milik kita. Amin. Kali ni nak letak gambar sendiri. Kalau tak gambar anak-anak je.

22 January 2013

Hot Offer Pakej Alpha Lipid LIFELINE


Apa yang best tentang Alpha Lipid LIFELINE ni???

ALPHA LIPID LIFELINE adalah produk Kolostrum yang terbaik di dunia telah mendapat pengiktirafan Export Winner yg dianugerahkan oleh Kerajaan New Zealand sebanyak 3 kali.

Tidak semua kolostrum sama….Alpha Lipid Lifeline merupakan Kolostrum Berkualiti Tinggi, sebab itu ramai yang mengambilnya mendapat manfaat kesihatan yang amat memberangsangkan.

-Produk Kesihatan yg Unggul

-Selamat dan tiada Toksik

-Tiada Allergik

-Kaya dengan Bahan Pemulih Penyakit

-Mengandungi Probiotik

-Bakteria Normal di saluran usus

-Lactobacilli & Acidophilus

-Menghalang Cirit Birit dan Masalah Usus

Vitamins & Minerals

-Penting untuk Penjanaan Tenaga & Kesihatan

-Membantu Proses Penghadaman

-Memperbaiki tisu dan sel badan

-Mengekalkan Kesihatan

-Kalsium Tambahan untuk Tulang dan Gigi


Mengapa  perlu minum ALPHA LIPID LIFELINE?

-Antibodi Tambahan dari Punca Semulajadi

-Ia adalah Pemakanan Semulajadi yg Selamat

-Sesuai untuk Semua Peringkat Umur


Apa Kesan ALPHA LIPID LIFELINE?

Mempertingkat Penyerapan Usus

Meningkatkan Fungsi Pertahanan Badan

Meneutralkan Jangkitan Virus/Bakteria/Kulat

Mempercepatkan Pemulihan Luka Tisu

Membunuh Parasit dalam Badan

Meningkatkan Tenaga dan Kekuatan

Memperbaiki Masalah Sembelit

Meningkatkan Ton Kulit dan Elastik

Menstabilkan Emosi dan Tekanan

Menstabilkan Paras Gula Dalam Darah

Meningkatkan Keupayaan Minda

Mengurangkan Risiko Sakit Jantung

Meningkatkan Prestasi Fizikal

Mengandungi Bahan Awet Muda

Mengandungi Bahan Anti-Inflamasi(AntiRadang)

Meningkatkan Kesihatan Gigi dan Tulang

Dari Mana Datangnya ALPHA LIPID LIFELINE ini?

-Lembu-Lembu New Zealand

-Susu Awal Lembu (susu yg mula-mula keluar)

-Dikilangkan oleh pengeluar kolostrum terbesar di dunia, New Image International, Auckland, New Zealand

Kenapa New Zealand?

-Lembu yang Tiada Penyakit Merbahaya

-Dipasturkan

-Dikumpul Segar dari Ladang

-Diproses Segar

-Dipasturkan secara “Flash low temperature”

-Dikilangkan secara Suhu Rendah / Tekanan Rendah

-Pengilangan Menurut Spesifikasi GMP menurut Piawai Antarabangsa

Bagaimana ALPHA LIPID LIFELINE ini bertindak?

-Bertindak di Saluran Pemakanan USUS

-Menyuci

-Menyembuhkan

-Mempertahankan

Bagamana Untuk Cara Pengambilan ALPHA LIPID LIFELINE?

-Alpha Lipid dibekalkan dalam bentuk serbuk/powder

-Ambil 1 1/2 sudu yg dibekalkan dan dicampur dengan air sejuk/mineral

-Boleh Dicampur dengan Susu, Jus atau Air Biasa

-Elok dibuat sebagai Ais Krim Smoothies

-Sebaik-baiknya Ambil Sewaktu Perut Kosong

-Seelok-eloknya Campur dan Goncang dgn “Shaker”

-Sebaik-baiknya ambil selepas Subuh atau Sebagai Sarapan Pagi

Dijual di Taiwan sebagai “Sarapan Pagi untuk Smart People”

-Membantu Melawan Jangkitan dan Memulihkan Penyakit

-Membantu Kanak-Kanak Meningkatkan Prestasi Pelajaran

-Membantu Anak-Anak anda Membesar Lebih Tinggi







Sekarang sedang ada HOT OFFER kepada sesiapa yang nak try dan sambung minum...kenapa hot offer sebab dijual pada HARGA RUNTUH dan dapat free gift dan free postage lagi..LIFELINE memang tengah hot sales selain SDII kerana kebaikan yang ada..jika berminat bolehla SMS/CALL/WHATSAPP Nani (012-3485657) untuk lebih details tentang promo..Kalau nak tau lebih details boleh klik sini -->   Langsing Sihat Bergaya




20 January 2013

PAKEJ ALPHA LIPID SD2 DENGAN HARGA MURAH


Dengan berbesar hatinya nak inform ada SPECIAL OFFER atau kata lainnya HARGA MURAH untuk Pakej Alpha Lipid SD2 jika membeli dengan aku..BERMINAT???? Silalah contact untuk keterangan lebih lanjut SMS/WHATSAPP : 012-348 5657 (Nani)..    :)

 FREE Consultation akan diberikan sehingga dapat berat badan ideal..berdiet dengan SD2 adalah mudah dan badan kita pun sihat sentiasa..Dah ramai yang berjaya dan sangat puas hati..Anda bila lagi..



Inilah pakej yang sedang hangat diperkatakan...hanya ada di Langsing Sihat Begaya uolss..

Pada yang gemar berfacebook singgah-singgahla FB Page saya ye kawan-kawan - Langsing Sihat Bergaya atau korang nak lagi senang boleh LIKE kat like box yang ada aku sediakan kat belah kanan dalam blog ni...:)

  


16 January 2013

Bila Siti Nurhaliza bertudung, sangat comel..


am i rite??/ bila tok ti bertudung sngatla comelness...kulit dahla gebu. mulus...pakai apa pun jadi cantik...tengok jela gambar-gambar kat bawah ni..so comelness...























ok. pasni mesti ramai yang nak tok ti jadi duta tudung..aku berani jaminla...

8 Cara Mudah Kuruskan Badan Dengan Berkesan


8 Cara Mudah Kuruskan Badan Dengan Berkesan

Apakah anda masih kekal gemuk walaupun anda dah cuba pelbagai cara untuk kuruskan badan?

Biar saya beritahu anda satu rahsia:

Jangan harap anda nak kurus kalau anda tak tahu 8 cara asas untuk kuruskan badan anda. Malah, jika anda betul-betul amalkannya, anda akan kurus dengan berkesan!

Bagaimana? Teruskan bacaan anda...

Saya akan senaraikan kesemua 8 cara mudah tersebut seperti berikut:

1. Kawal Pemakanan Anda 

Pastikan anda berhenti sebelum anda rasa kenyang atau terlalu kenyang.
Tahukah anda, setiap lebihan makanan/ kalori yang anda makan akan bertukar menjadi LEMAK jika ia tidak dibakar melalui aktiviti harian anda. 
Fakta: Setiap lebihan 8000 unit kalori dalam badan, berat badan anda akan naik 1KG!

2. Kurangkan Karbohidrat, Lebihkan Protein

Untuk pengetahuan anda, pengambilan karbohidrat dalam kuantiti yang banyak akan menggemukkan badan anda. Malah karbohidrat hanya memberikan kesan kekenyangan yang sementara (2 jam sahaja) dan kemudian anda akan berasa lapar semula.
Protein pula lebih cepat mengenyangkan serta rasa kenyang itu bertahan lebih lama.
Jika anda kurangkan karbohidrat (ambil portion kecil sahaja), badan anda akan membakar lemak anda sebagai sumber alternatif bagi membekalkan tenaga kepada anda setiap hari. Oleh itu, badan anda akan kurus dan langsing!

3.  Jangan Berlapar! (Jaga Waktu Makan Anda)

Jangan lupa mengambil sarapan kerana ia akan meningkatkan kadar metabolisma badan anda. Jadi kadar pembakaran lemak anda juga bertambah cepat!
Makan setiap 2 jam dan selangkan dengan snek ringan supaya anda tidak berasa terlalu lapar.
Kadar metabolisma badan anda telah menurun selepas 7.00 malam. Setiap makanan yang diambil selepas itu akan dicerna dengan perlahan dan menyebabkan kegemukan.
Jadi, pastikan anda berdiet TANPA berlapar. Bagaimana? 

4. Elakkan/ Kurangkan Minuman Bergula dan Berkafein

Contoh air bergula adalah air berkarbonat. Kandungan gula dalam air gas ini adalah sangat tinggi iaitu 7-8 sudu gula bagi setiap hidangan!
Pengambilan gula yang berlebihan akan menyebabkan masalah kegemukan serta akan mendatangkan penyakit serius seperti kencing manis.
Manakala kafein pula bukan sahaja menyebabkan kadar metabolisma badan menurun (kesannya gemuklah!), malah juga boleh menyingkirkan nutrien seperti vitamin daripada badan anda.

5. Minum Air Kosong 8 Gelas Sehari

Air kosong adalah sangat bagus untuk badan anda kerana hampir keseluruhan badan mengandungi air. Maka, amalkan minum air kosong sebanyak 8 gelas (2-3 liter) setiap hari.
Selain itu, air yang mencukupi dapat menyingkirkan bahan perkumuhan yang tak diperlukan oleh badan anda. Lemak yang telah diuraikan juga disingkirkan melalui air kencing dan perpeluhan.

6. Lakukan Aktiviti Fizikal/ Senaman Ringan

 Anda digalakkan untuk melakukan aktiviti fizikal yang ringan (30 minit) setiap hari untuk bakar kalori yang berlebihan dalam badan anda.
Cara yang paling mudah: Anda tahan nafas dalam-dalam (pada bahagian perut) selama yang mungkin, kemudian lepaskan semula. Lakukan sekurang-kurangnya 7 kali sehari. Aktiviti ini akan bantu mengempiskan perut anda.
Selain itu, apalah salahnya jika sekali- sekala anda menggunakan tangga jikaoffice/ rumah anda tidak terlalu tinggi. Malah, anda juga boleh amalkan aktiviti ini di shopping mall. Sambil shopping, sambil kurus!

7. Pilih Program Diet/ Kuruskan Badan Yang Terbaik

 Perhatian: Jangan sesekali membuang duit anda di slimming center. Anda jejakkan kaki sahaja ke dalam pejabat mereka, anda perlu bayar RM300 hanya untuk mendapatkan consultation/ khidmat nasihat mereka. 

Jika anda fikir mesin-mesin mereka boleh menguruskan badan anda, anda silap! Akhirnya, anda akan diberikan suatu jadual pemakanan yang sangat ketat sehinggakan salah satu menu anda adalah satu batang lobak untuk waktu petang!

Anda boleh rujuk blog saya untuk mendapatkan program diet yang benar-benar berkesan, semulajadi dan tidak membebankan. Malah, ia mengikut kesemua 8 cara mudah untuk kuruskan badan dengan berkesan yang saya senaraikan di sini. 

8. Positifkan Diri Anda

Akhir sekali, anda buatkan satu target yang ingin anda capai seperti berapa berat yang ingin anda capai dalam jangka masa tertentu. Kemudian, disiplinkan diri anda untuk mengikut perancangan yang telah dibuat.

Timbang berat badan anda maksimum sekali sahaja dalam seminggu. Ini untuk mengelakkan anda kecewa jika tiada penurunan berlaku. Iyalah, anda takkan nampak kesannya dalam sehari!
Jika anda positifkan diri, anda akan menghasilkan result yang positif!

Semoga Berjaya!


Call/ SMS/Whatsapp saya di 012-348 5657 (Nani) untuk mengetahui info lanjut 
SECARA PERCUMA!


Saya akan terangkan secara menyeluruh 

JOM SINGGAH DAN LIKE FB PAGE SAYA DI SINI --> SIHAT HEBAT
Lebih banyak info ada di sana.

"BAGAIMANA ANDA NAK KURUS DENGAN SET KURUS SHAKLEE"

15 January 2013

Testimoni Alpha Lipid Lifeline


Tahukah anda kebaikan ALPHALIPID LIFELINE (Kolostrum)?

ALPHA LIPID LIFELINE ni amat sesuai untuk semua peringkat umur, baik dari peringkat bayi, ibu mengandung, ahli sukan sehingga ke orang tua:)

Antara kelebihan ALPHA LIPID LIFELINE Kolostrum ni juga adalah seperti berikut: -


1) Antibodi utk melawan virus, bakteria dan patogen; - 

2) Meningkatkan daya tahan penyakit; - 

3) Formula Alphalipid 100% utk menyerap dgn lebih cepat; - vitamins dan mineral; 

4) Bakteria semulajadi utk usus (Lactobasilus Acidophilus danBifidobacterium);

5)Mengandungi faktor pertumbuhan - pemulihan sel dan anti-penuaan...



ANTARA PENYAKIT YG BOLEH DIKAWAL DGN ALPHA LIPID LIFELINE.


• TB • Arthritis -Asma • Allergy • Buasir • Bisul • Buah Pinggang • Denggi • Ezema • Fybroid • Gout • Gastrik • Haid • Hepatitis B/C • Jerawat • Jangkitan Kuman • Kayap • Kanser • Keletihan • Kencing Manis • Leukimia • Masalah Paru-Paru • Masalah Usus • Migrain • Resdung • Stroke/Lumpuh • Sakit Sendi • Sakit Puan • Sawan • SLE/Lupus • Sakit Kulit • Ketumbuhan • Thyroid • Demam Campak • Jantung • Parkinson • Ulser • Lemah Tenaga Batin • Stress • Bersalin/Wanita Mengandung • Sakit Tua • Masalah Haid / Kesuburan membersi kesan positif kepada bayi • Ahli Bina Badan • Ahli sukan dapat meningkatkan daya ingatan/IQ • Awet Muda • Kekurangan Oksigen dalam darah dan banyak lagi!!



Artikel di bawah adalah antara testimoni yang telah menggunakan Alpha Lipid Lifeline..













DAPATKAN SEGERA PROMOSI LIFELINE 

UTK BULAN INI! 







RM165 
(FREE POSTAGE! + FREE SHAKER!!)


FB : Hanani Hamid / Langsing Sihat Bergaya
SMS / Whatsapp : 012 - 3485657
Email :hanani217@gmail.com
Blog : http://mynameishanani.blogspot.com/


FREE CONSULTATION! :)



Mari Menjana Pendapatan dengan ALPHA LIPID SD2! Pengedar di perlukan SEGERA!



Assalamualaikum dan salam sejahtera.. 

Saya ingin menjemput anda menjadi biz partner saya utk produk di bwh syarikat Nz new Image yg famous dgn ALSD2. Pengedar amat diperlukan di setiap negeri!

SYARAT KELAYAKAN MENJADI DUTA NEWIMAGE

*Yuran pendaftaran- RM60 (WM) RM70 (EM)
*Tidak perlu pengalaman
*latihan keusahawanan percuma diberikan
*One-on-One attention programme
*Sustainable income RM8000 --> INFINITY untuk jawatan eksekutif syarikat.
*Bonus bulanan dibayar oleh New Image International
*Payslip dikeluarkan oleh company
*SAH untuk apply loan rumah, kereta dan sebagainya
*Terima bayaran royalty 2 kali setahun 






Our best-selling product

-ALSDII





-Alphalipid Lifeline







*Peningkatan jualan sebanyak RM6juta+ sebulan


NOTE: Setelah mendaftar anda akan mendapat no.keahlian (ID) dan laman web peribadi untuk pantauan rekod jualan masing2 dan kumpulan. 
2 cara:

1) Jumlah terkumpul belian peribadi 30 tin dlm ms sebulan
2) Jumlah terkumpul belian peribadi 15tin & belian dlm kumpulan another 15tin lg dlm sebulan.

* Melayakkan anda menjadi Supervisor/Stokis
* Lesen untuk mendapat bayaran royalty syarikat sebanyak 2 kali setahun (Mei & November)
* Pulangan modal dan keuntungan dalam sebulan: RM30 untung runcit setiap tin = 30tin x RM30 =RM900
* BONUS TAMBAHAN >>> Bonus Automatik Supervisor/Stokis cek bernilai~RM300
* Bonus RM25.25 untuk pembelian tin ke 31 dan seterusnya (sampai bila2).Ini bermakna anda memperolehi keuntungan RM55 untuk setiap tin yang dijual. (RM25 bonus + RM30 untung runcit)

#So, bayangkan kalau u jual 100+ tin sebulan income u dr jualan sahaja dah RM5500++ belum campur bonus2 lain sebagai seorg supervisor dan ke atas.
* Bonus RM500 dengan mendaftarkan Supervisor/ Stokis baru 
* Bonus RM150 bagi setiap Supervisor/Stokis yang berdaftar di bawah kumpulan anda (indirect)
* Royalti untuk Bonus Perniagaan Baru antara 2% hingga 4%







BESTKAN.. JOM JADI BIZ PATNER SAYA.. tak rugi.. =)
Hubungi saya untuk lebih details.


FB : Hanani Hamid / Langsing Sihat Bergaya
SMS / Whatsapp : 012 - 3485657
Email :hanani217@gmail.com


*kredit to page AlphaLipid SD2. tq for the info

13 January 2013

Anak oh anak..

Ada orang kata kalau baby nak berubah bulan ada yang demam..setakat ni sepanjang Kasih baby dulu kalau berubah bulan dia tak demam tapi progress dapat aku tengokla..cuma masa first time dia demam time 8 bulan sebab kena demam campak...time tu aku gelabah jugakla..yela sebab first timer kan..mana ada pengalaman jaga anak demam ni..rupanya nak kena demam campak..tapi sekejap je la tak lama...selain daripada tu demam nak tumbuh gigi pun ye..time ni dah teror sikitla sebab dah ada pengalamankan..Totally menjaga Kasih time baby adalah senang sebab dia behave sangat...ada anak ramai pun takpe camtu..baby girl kot

Tapi berbeza dengan menjaga Ammar..yela, baby boykan..segalanya to the max..semua kuatla..kuat menyusu, lambat dapat je menangis macam kena cubit..aku kejutan budaya gak memula..yela, time Kasih baby dulu nak dengar suara menangis pun susah..inikan pula nak menangis macam kena cubit..Berbalik pasa Ammar, sekarang ni dah 2 bulan setiap kali nak tidur kalau tak kena dengan badan menangisla dia..memula aku ingat dia kembung ke apa rupanya tak dapat tidur padahal mata dah ngantok sangat menahan...nak kena dukung, peluk sikit..nak sambil berdiri ok.tapi demi anak aku redha je..Sekarang ni Ammar dah angkat-angkat kaki dan mengiring sikit..cepat progress Ammar..ni kalau dah dapat kaki lagi jenuh mama nak mengejar..Dengan Kasih yang hyper memanjang lagi buat aku tak payah diet kot..hehe

Kasih sejak jadi kakak ni semakin matang dan kadang-kadang dia nak brmanja lebih dengan aku..aku nampak kadang-kadang dia jeles dengan Ammar..time tu aku datang dan peluk dia..tepuk-tepuk senyumla dia..dia suka nau cium pipi dan peluk aku tetiba..nak tunjuk dia sayangkan..kadang-kadang buat aku jadi sebak..yela, selama 2 tahun 5 bulan dia sorang je ada mama dengan ayah sekarang dah ada adik kena share dengan adik..kadang-kadang dia geram pernah gak dia gigit adik dia..tapi masa memulala..sekarang ni kalau orang ambil adik dia kemain marah lagi..kalau tak nampak Ammar depan mata mulala mencari 1 rumah..risau..

Secara amnya sejak ada anak dua ni hidup aku makin meriah dengah keletah anak-anak..kadang-kadang jadi mak singa gak bila tantrum kasih tak dapat dikawal..Tapi aku bersyukur dengan apa yang aku ada sekarang..Terima kasih Ya ALLAH atas kurniaanmu..mama sayang korang sangat-sangat tau sebab korang adalah cinta hati mama sampai bila-bila...


Cinta hati mama dan ayah....







10 January 2013

BEST PRICE!!! - SENARAI HARGA & PAKEJ ALPHA LIPID SD2 & LIFELINE. MURAH!


Nak jadi cantik sihat dan bergaya seperti mereka 






ALPHA LIPID SD2


Harga 1 TIN - Tahan Seminggu

MARKET PRICE : RM180
HARGA AHLI - RM 150.00

HARGA PROMOSI: RM 165
Free Postage!



ALPHA LIPID LIFELINE




Harga 1 TIN - Tahan Sebulan 


MARKET PRICE : RM180
HARGA AHLI - RM 150.00

HARGA PROMOSI: RM 165
Free Postage!


HARGA PAKEJ UTK ALPHA LIPID SD2.





PAKEJ 2 MINGGU (PENURUNAN 3-5kg SEMINGGU!)

2 TIN ALPHA LIPID SD2 

Free:
Shaker
Guide book
2 pcs ketone sticks.
FREE POSTAGE!

PRICE: RM 3XX



PAKEJ SEBULAN (PENURUNAN 3-5kg SEMINGGU!)

4 TIN ALPHA LIPID SD2 

Free:
Shaker
Guide book
4 pcs ketone sticks.
FREE POSTAGE!

PRICE: RM 6XX

----------------------------------------------------------------------------------------

BERMINAT INGIN MENJADI AHLI & SETERUSNYA MENJANA PENDAPATAN SAMPINGAN? 
TAK PERLU MODAL, 

YURAN DAFTAR KEAHLIAN HANYA RM60  - SEUMUR HIDUP!

Free:
Cooler bag
Member Starter kit  

KELEBIHAN MENJADI AHLI SEPERTI DI BAWAH:




BERMINAT DGN PAKEJ & PERTANYAAN LANJUT UTK MENJADI AHLI???


SMS / Whatsapp : 012 - 3485657
Email :hanani217@gmail.com



FREE CONSULTATION! :)



09 January 2013

Kakak Kasih






Kakak Kasih yang makin aktif sampai mama tak sempat nak makan macam dulu..bila kakak jaga adik tidur, bila adik jaga kakak tidur..bila mama nak tidur??? mama asek dibuli je sekarang ni...redha je lah bila dah beranak 2 ni

ATASI PENYAKIT GOUT DENGAN ALPHA LIPID LIFELINE


MAMPUKAH ALPHA LIPID LIFELINE MENJADI PENAWAR GOUT?

Telah banyak testimoni yang ditemukan daripada pesakit Gout yang telah sihat hanya dengan pengambilan susu Alpha Lipid Lifeline . Menurut rata- rata kebanyakan mereka, setelah pengambilan Alpha Lipid Lifeline, proses pemulihan hanya berlaku dalam tempoh 2 minggu sahaja.

Untuk mereka yang di luar sana, jadikan Alpha Lipid Lifeline sebagai makanan tambahan atau supplement/ minuman sarapan pagi anda yang terbaik. Dengan Alpha Lipid Lifeline, bukan sahaja Gout, malah banyak penyakit lain yang boleh dihindari.





Hubungi saya di:

FB : Hanani Hamid / Langsing Sihat Bergaya
SMS / Whatsapp : 012 - 3485657
Email :hanani217@gmail.com
Blog : http://mynameishanani.blogspot.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...