Subscribe:

30 August 2011

Entry promote baju raya...



Salam sume...just nak iklan sebentar..if sesiapa masih mencari baju raya untuk anak boleh singgah jenguk blog kasih ye..ni blog mama..harga mmg murah ye...nnt saya bagi diskaun baik punya..just klik SINI ye.ni antara koleksi yang ada.macam2 ada..aksesori baby pun ada..if nak tengok kat FB pun ada..nanti tros contact saya ye...klik SINI. untuk page di FB ..TQ...







*entry ni akan stick sampai raya ye..huhuhuhu..

29 August 2011

Esok raya..:)

Update tru henpon..mood adalah sangat happy ;D sebab esok nak raya.nnt saya update lg ye..saya attached pic kasih dgn wan tersayang.. Tata

26 August 2011

Selamat Hari Raya.....


Di kesempatan ini, saya dan keluarga ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin kepada semua. Semoga syawal kali ini memberikan lebih keberkatan kepada kita semua...berhati-hati di jalanraya..ingatlah orang yang tersayang...pesanan ikhlas dari Mrs Hanani @ mama Kasih... :)

25 August 2011

Selamat Harijadi Abah...

Alhamdulillah, arini merupakan harijadi lelaki kesayangan saya selain dari en hubby saya ye...orang itu adalah abah saya...saya sayangggggggg sangat abah saya...motif cakap cenggini...semestiyna orang lain pun sayang abah derang memasing kan....alamak, rupana takde pic abah dalam lappy ni..aritukan format lappy ni so, abes sume transfer kat pendrive now terlupa nak save semula...sesungguhnya saya sangat beruntung kerana mempunyai seorang abah yang sangat sporting, dan memahami kehendak anak sulungnya ini...so far, memang tak pernah dan taknak merajuk dengan abah...abah cam tau2 je kalau saya sedang dalam kesedihan atau dalam mood happy...orang kata, muka saya macam muka abah..anak sulung perempuan kalau mirip muka abah, sejuk je...sejuk camne saya tak taula..tp saya dulu2 selalu luahkan segalannya dengan abah...nak citer kat mak takut...hohoho...kalau citer kat abah nanti abah siap bagi pendapat bernas supaya saya tak lakukan perkara yang tak sepatutnya..setiap kali birthday saya, abahlah orang pertama yang wish kat saya...sweetkan...

Dikesempatan ini, saya nak bagi ucapan kat abah saya:

Selamat harijadi abah...terima kasih atas segalanya..walaupun nani dah kahwin dan ada family sendiri tapi abah tetap lelaki pertama di dunia yang nani sayang sampai bila-bila...abah sentiasa bersama dengan nani dalam keadaan apa sekalipun..kadang-kadang abah seakan terlupa yang nani dah ada suami sebab risau terlebih kalau sesuatu berlaku pada nani...nani takkan lupakan semua tu abah...walaupun abah tiada depan mata nani selalu tapi dalam hati nani sentiasa abah ada...abah jangan risau sebab takkan ada lelaki lain yang dapat menggantikan tempat abah sebagai lelaki pertama yang nani sayang dan nani percaya...kerana abah, nani ada di dunia ini...semoga ALLAH sentiasa merahmati abah di dunia dan akhirat, gembira selalu dan semoga kita sekeluarga sentiasa sejahtera dan sentiasa di bawah lindungannya...nani sayang abah selamanya...nanti nani bagi abah cucu lagi ye...boboy pula......terima kasih atas segala pengorbanan dan penat jerih yang abah lakukan selama in untuk membesarkan nani dan adik-adik yang lain...sesungguhnya budimu tiada tolok bandingnya...last but not least, love u abah

*kenapa tetiba berair mata ni...huhu

24 August 2011

Wordless wednesday sempena nak raya...



entry kali ni just upload gambar kasih dengan baju kurung dia.yela, sempena nak raya ni jom pakat upload gambar dia pakai baju kurung..tahun lepas baru 3 bulan..tak dapat nak melaram beria..tahun mmg tersanagatla banyak baju- bajan untuk kasih...mana taknya mama geram nengok baju comel2..terus zass beli..huhu..yang kaler biru ut raya pertama, kaler maroon raya kedua dan kaler purple



baju kurung ni beli siap jek..sekali dengan headband...org soh pakai tp dia sibuk bagi org lain headband tu..ish, kasih oh kasih




ni cubaan nak pakai sendiri kononnya..tapi tak masuk kat kepala...


ni tengah menikmati makanan sampai terpejam2 mata..


alamak, baju kasih kaler maroon mana plak pegi..ni je yg dapat upload..untuk lebih meriah, tunggu time raya ye...
























23 August 2011

Diari Kasih versi suka makan


Assalamualaikum auntie sume....kali ni kali kedua kasih nak menempel kat blog mama...saje nak kongsi citer...ari sabtu lepas mama banyak masak makanan untuk kasih...walaupun mama puasa tapi masih sediakan makanan untuk kasih sebab mama takut kasih lapar..kasih sekarang ni kuat makan..mungkin lepas mama bagi kasih makan Scott Emulsion kot..asek nak makan je..tapi mama kata takpe asalkan kasih sihat...bangun tidur je perkara pertama yang kasih buat adalah minum susu mama dulu..susu mama sedap sangat sampai susu lain tak boleh lawan la...




nila muka kasih time bangun tidur aritu..sori sebab tak mandi lagi so, serabai je mama kata..tapi sempat lagi nak pose untuk aunty2 sume...memula mama bagi kasih makan nasi dengan sup ayam campur kentang..abes kasih makan..pastu minum susu mama lagi...dalam pukul 3.30 cam gitu mama buatkan kasih bergedil sayur plak...kasih memang suka sangat dengan kentang...




ni la bergedil mama yang sedap tu...dalam tu ada aym dengan sayur kacang buncis..nampak sedap tak aunty? ni belum rasa lagi ni...


bila dah rasa..uish, sedapnya mama buat bergedil untuk kasih ni...sian mama kena masak macam2 supaya kasih cepat besar tapi ada jugak orang cakap mama tak bagi kasih makan sedangkan hari2 mama masak macam2 untuk kasih tau aunty...sian mama kasih...kasih cuma tanak minum susu lain selain susu mama je..nanti bila kasih dah ready sure kasih minum punye...


hah, nengok tu sampai pejam2 mata kasih makan tau sebab nak feeling punya pasal.ni bergedil yang kedua kasih makan...mama cakap sekarang pipi kasih makin bam bam..selalu je orang main pipi kasih..sakit tau tapi biarla, bukan luak pun kan...hehe




hah, yang ni untuk kali yang ketiga....dapat pulak kasih baring sambil makan...beria mama soh kasih duduk tapi maka sambil baring lg sedapla....disebabkan mama risau, mama duduk je sebelah kasih..manala tau kalau2 kasih tersdak pulak kan...sayang betul mama kat kasih ye...





yang kali yang keempat ke kelima kasih makan..kasih terlupa pulak sebab banyak sangat kasih makan tau aunty2...kasih memang kenyang sangat aritu sampai keras perut kasih..pas dah abes makan, kasih minum air masak sampai tertido...punyala kenyang makan banyak sangat....kalau aunty2 nak rasa bergedil mama kasih jemputla datang rumah ye....sekian saja diari kasih untuk hari ini...tata aunty..nanti kasih tulis diari lagi ye....

22 August 2011

Kasih 1st supplement


Salam isnin sume..uish, arini saya terpaksa bercuti kerana nak menguruskan barang2 customer yg tersayang..jenuh wei, nak membungkus dan nak mengepos sume barang2 tu..alhamdulillah, rezeki bulan ramadan ni...dapatla kasih duit raya...anyway, terima kasih pada yang telah dan akan menyoping di KASIH BABY WARDROBE....jasa kalian amat dihargai...so, arini saya nak story tentang anak dara saya ni la..ate, baru anak sorang so, haruslah citer ttg dia je...cer anak dah ramai harus juga saya cerita..kang kata unfair lak...since kasih dah setahun 2 bln ni saya terpikir nak bagi dia supplement or vitamin..yela, kadang2 apa yang kita bg tu tak mencukupi untuk diri dia...dalam family saya mmg diamalkan makan supplement sedari awal lg...saya dulu2 tak ingat sangat time umur baya kasih ni mak saya bg makan apa..yg saya ingat saya mmg makan multivitamin since form 1 lg..semestinya dengan NUTRILITE from AMWAY..until now saya masih dengan nutrilite lagi..oh ye, if nak milk booster boleh makan double x ye..alhamdulillah, dengan izin dari Nya, susu akan banyak lebih2 lagi time bulan pose ni..bulan tak pose apatah lagi....

berbalik pada tajuk atas nun, setelah mendapatkan info saya decide bagi kasih makan Scott Emulsion yang original sebagai 1st supplement dia..tanak yg oren...nak bg vitamin yg chew punya kasih tak pandai nak makan sebiji gitu..so, belila yang liquid...alhamdulillah she's like it very much...saya beli yg botol kecik dulu sbb manala tau dia rejectkan tapi berkat doa dan kesungguhan mama kasih telan je bila mama suakan kat mulut dia...





ni la dia scott emulsion kegemaran kasih sekarang...mama memula pun tak suka bau dia tapi bila dah lama2 sedap plak..hehe...




memula try sua kat mulut dia, muka menten je..harusla umpan dia dengan baby tv kan..tu khusyuk semacam jek..dalam ati dah cakap sib baik tak buang...then bila dah masuk dalam mulut ish, semacam gak muka dia...pastu suapan yang kedua plak





hah, amik ko...mesti kasih cakap dlm ati 'apala mama aku bagi ni, rasa macam apa je...ish, kalau tak telan kang kena babab dgn mama lak.telan je la..' fuhhh, saya rasa sangat lega sebab kasih dapat habiskan 2 sudu SE yang saya bagi...goood girl anak mama ni ye..nanti mama beli baju baru cantik2 lg ye...




nila, gaya muka budak yang dah maan SE buat kali pertamanya...yang penting dia tetap layan baby tv sampai ke sudah....



hah, ni je yg tinggal..sikit jek....hari seterusnya kasih mmg akan terkinja2 bila tau nak bagi dia makan SE tu...senang keje saya...untuk anak umur 1y-3y sila beri 2 sudu kecil sekali setiap hari ye...yang pasti selera makan kasih makin bertambah pas saya bg SE ni..so, mommie di luar sana, jomla beramai2 bg anak kita makan SE...nanti saya ingat bila kasih dah pandai kunyah sebiji citamin nak bagi dia Chewable from nutrilite gak...lagi banyak khasiat yang ada....yang penting, nawaitu kita sebagai ibu nak tengok anak sentiasa sihat, dan menjadi anak yang cerdas pintar...sekian saja entry kali ini dari cikgu hanani...

18 August 2011

Sudah mood raya...


Salam..setakat ni persiapan raya sudah 70% siap kot..huhu...yang mmg dah siap anak dara saya la...dia nye baju je berpasang2...mama yg teruja sebenarnya...yang tak siap pape lg adalah en suami saya..dia cakap nanti2 la..labat lagi..org lelaki biasalakan..arini saya rasa panas sangat and sangat haus...dengan kasih yang kuat menyusu buat badan jd tak larat...akan kuatkan semangat untuk berpuasa selagi terdaya...insyallah..mood saya arini adalah nak balik kg...dah tak sabar dah ni...




bear lagi besar dari kasih...kecik2 dulu kasih cukup takut dengan bear ni....ni bear kat umah atok bukan kat umah..mama takut simpan bear besar cenggini kat umah...

balik ni nak masak apa eh? sudah buntu...

15 August 2011

Entry bergambar


Just upload gambar sebab tak tau nak tulis apa...sangat bz now...nanti2 saya update ye...





suka tengok gambar sebab nampak macam kasih debab jek...hakikatnya idakla bam bam...sekarang sedang berusaha nak bagi kasih bam bam.misi kat KK cakap berat dia tak cantik...semua FM dia reject...ish, br 2 je ko try dah cakap sume...camne ye nak wat...FM apa yg kalau baby fully BF boleh telan...saya dah runsing dan pening kepala skang ni...hai la anak..

sempat lagi menjeling walaupun sedang menyusu...

kalaula dapat bam bam cam gini confirm diamla misi kat KK tu... :(


dan cenggini...tapi masalahnya dia sangatla melasak cam boboy jek...huhu...bukan tak bagi makan..kuat makan..menyusu pun boleh tahan tp mana lemak2 dia pergi...

papepun mama sentiasa sangat bersyukur kerana kasih sihat selalu..biarla org nak cakap apa..alhamdulillah perkembangan pun sangat baik..skang ni dah suka nak mengajuk org cakap and menari bila dengar muzik.dan gigi sudah ada 6..sekarang sangat suka menangis dan merengek..tu g wat saya musykil..memang kalau umur2 cenggini suka wat perangai ye...kesimpulannya hanya mama yang tahu anak mama kan sayang...

last but not least, gambar dengan mama adalah acara wajib...










09 August 2011

She is stereng lover....


Agak kepelikan dgn tajuk entry kali ni..nak gempak je..Agaknya betulla org cakap mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi...kenapa saya cakap camtu, sbbnya kasih sangat suka dengan stereng dan barang2 kete...see, like daddy like doter...huhu...pantang kalau dapat pegang stereng..beria menyengih and siap nyanyi2 lagi....tengok je la aksi2 kasih kat bawah ni..yang tak menahan tangan dia mesti main viper dgn beam lampu...pas dah godek2 tu dia siap gelak2 pandang2 mama...kalau tak ditegur lagila dia main....



see, dia siap wat wa,wa,wa tu bulan......


buat muka comel kat mama


bila ditegur buat2 muka tak bersalah tapi tangan still godek2 viper..



tapi mama still tak belikan dia menan kete..toys je banyak....nanti belikan barang masak2 lak...










08 August 2011

Blogger tshirt...

Finally, baju yang ditunggu sampai gak...dah sampai hari khamis lepas tp baru dapat upload entry.tq to onie dan mereka2 yang bekerja keras nak menjayakan nak buat tshirt comel nih....dapat2 je tros try sarong kat kasih and alhamduillah its perfect with her..sib baik amik saiz 18m kalau tak ketat kot..haha..macam anak ko besar sangat nani...so, dah boleh melaram time raya..nanti semua org tau nama anak ko nani..biarla...nanti boleh wat utk mak dgn apak lak...kalau en suami saya nak pakai..hehe...so, jom layan gambar kasih dengan baju barunya..mama yg over excited...kasih layankan je..

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-




pandangan belakang



pandangan depan...time mama nk amik gambarna mula la dia wat aksi..so, this is the best shoot..pejam2 mata anak daraku ini...

05 August 2011

Persiapan raya

Salam sume...erm, arini just nak share persiapan raya yang saya dah buat..tak banyak lagi..dah, pose baru 5 ari dah beria citer pasal persiapan raya....cam biasala, utk si kecik tu baju dah banyak dah...mmg puas ati beli baju dia tp kasut lawa tak beli lg...baju kurung dia ada 2 pasang je..ni macam nak beli lg...mama dgn ayah baru ada sepasang baju raya..nk kena beli lg nih..macam tak cukup je..baju raya yg dah siap tu sempena adik kwen aritu..tu yg sedondon 1 family..tu yg plan nak cr lagi 2 pasang kot...haha...tudung tak jumpa lg yg berkenan..ate, kalau berkenan mahal bebeno.tudung fareeda cantikla tp bila na membeli berkira banyak kali gak..tp rasanya akan di grab sehelai kot..huhu..marahla en suami saya..mesti dia cakap ish, tudung dah banyak tapi masih nak beli lg..org lelaki nih bukan tau istilah menyopping tudung ni..saya dah boring nengok tudung yang ada...tu yg nak menambah koleksi lagi...erm, kuih raya tak buat @beli lagi...cop, korang buat ke beli je kuih raya...nani setkat ni beli sajer..ni dah ada si kecik ni lg macam tak sempat je nak buah..hoho...langsir raya non hado..pakai yg sedia ada sebab macam baru tukar...yg lain2 akan difikirkan nanti..yg penting duit raya utk anak sedara dan cousin2 yang masih bersekolah...siap ada syarat just yg bersekolah saje..haha...kalau nak citer segala mak nenek ttg persiapan raya ni mmg tak cukup lagi ni tp saya rasa cukup setakat ni dulu ye...

oh ye, terlupa plak, kepada sesiapa ang mencari baju raya untuk si comel korang jom terjah kedai Kasih kat SINI ye...diskaun baik untuk korang....akhir kata, selamat berhujung minggu ye kawan2....

04 August 2011

Hari keempat puasa

Salam sume....minggu ni heboh mummy cite ttg blogger tshirt..kasih punya still tak dapat lagi...erm, insyallah dapatla arini..tak sabar nak sarungkan kat dia..nanti mama upload ye..geram je nengok anak2 mummy yang dah upload entry blogger tshirt...harini hari kedua saya dapat berpuasa..hari pertama dengan kedua tak dapat puasa...huhu..semalam lauk adalah sangat banyak saya rasa...penat saya bersilat kat dapur..dah masak lupa nak snap pic lauk...mana taknya saya masak 4 lauk ditambah degan popia sedap...lauk semalam adalah ayam sambal + ikan masak kicap + kacang buncis goreng + tempe goreng + popia..hah, banyak tak..buruk lantak sungguh..ni semua di request oleh en suami....haha...arini menu adalah ayam percik + sayur sawi + tempe & kentang masak sambal + kuih sagu....sedapnya..huhu..so, selamat memasak untuk mummy semua ye...tata


ayam percik


tempe + kentang masak sambal


sawi goreng


kuih sagu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...